שקשוקה דלעת ללא עגבניות – מתכון פשוט שגם הילדים יאהבו!

זה הזמן להיות אמיצים ולהכניס גיוון מכיוון לא צפוי בשקשוקה המסורתית ואפילו ללא עגבניות. דרך מצוינת להכנסת ירק חדש למנה ולגוון ולשדרג בקלות מנה אהובה.  ומה עוד מסתתר פה? חלבון! מלבד הביצים במנה, החומוס מהווה מקור מצוין לחלבון מן הצומח. צפו במתכון ותראו שגם הילדים יאהבו


 

לפני שמתחילים: איך ניתן להקל על העיכול של החומוס?

קודם כל משרים. את החומוס מומלץ להשרות בקערה עם הרבה מים למשך לילה. שלב שני: לבשל בישול ממושך. איך ניתן לקצר? בישול בסיר לחץ ו/או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבישול מקצרים את משך הבישול לכדי פחות משעה. סודה לשתייה גם מפחיתה את היווצרות הגזים. כדאי לזכור שחיידקי המעיים מתרגלים בהדרגה לפירוק הקטניות, כך שעם הזמן מערכת העיכול מסתגלת לקטניות וכמות הגזים פוחתת. ומה עוד? אפשר להמיר בקטנייה אחרת. עדשים, שעועית מש ושעועית אזוקי הן קטניות קלות יותר לעיכול ולרוב לא גורמות לגזים.

לפני שמתחילים 2:

כולנו שמענו לא פעם את האמירה שאסור לאכול יותר מביצה אחת ביום בגלל תכולת הכולסטרול שבה. ובכן, בביצה אין רק כולסטרול ולמעשה היא נחשבת למזון על עם חלבון איכותי מאוד. כמו בכל דבר בחיים לא צריך להגזים. כך שגם אם תוכלו שתי ביצים בחביתה מדי פעם, הכל בסדר. ההמלצה הרשמית של ארגוני הבריאות היא שלחולי סוכרת מומלץ לאכול כ-5 ביצים בשבוע ולשאר עד ביצה ביום. בכל מקרה, את השקשוקה אתם לא אוכלים לבד, אנחנו רוצים להאמין, אלא חולקים. לכן כנראה שלא תעברו את מכסת שתי הביצים ביום, פשוט משום שמישהו אחר בשולחן כבר יטרוף את הביצה הנוספת.

מה צריך?
מצרכים לכ-4 מנות:

• 3 כפות כוס שמן זית
• חצי צרור בצל ירוק (החלק הלבן) קצוץ
• 2 שיני שום כתושות
• 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
• 1 יח' דלורית – קלופה ונקייה, וחתוכה לקוביות בינוניות
• 1 כפית תבלין קארי הודי
• 1 כפית דבש
• חצי כוס מים
• 1 כוס (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% שומן (ניתן להחליף בקרם קוקוס או קרם סויה)
• 1 כוס (200 גרם) גרגירי חומוס מבושלים
• 1 כפית מלח שטוחה
• מיץ וגרידה מ-1 לימון קטן
• חצי צרור בצל ירוק (החלק הירוק) קצוץ דק
• 4 ביצים
להגשה
• לחמניות מקמח מלא

מה עושים?

1. מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים שמן זית, בצל ירוק, שום, מרווה וג'ינג'ר
2. מטגנים כ-2-3 דקות על עוצמה בינונית מבלי להשחים את השום.
3. מוסיפים דלורית, תבלין קארי ודבש ומטגנים עוד כ-2 דקות.
4. מוסיפים מים, שמנת וגרגירי חומוס, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מכסים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים מיץ וגרידת לימון, מלח ואת החלק הירוק של הבצל הירוק ומערבבים.
6. שוברים את הביצים פנימה.
7. מבשלים על להבה קטנה מספר דקות עד שהחלבון מתייצב.
8. מגישים מיד עם לחמניות מקמח מלא.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ברקן ואושר אידלמן / צילום וידאו: עמית טרפוצניק