רביולי זוקיני ללא גלוטן: מתכון מהיר ודל פחמימה

כזה רביולי עוד לא ניסיתם.ן… צמחוני, ללא גלוטן וטעים בטירוף!
הזוקיני במנה מחליף את בצק הרביולי ומשמש ככיס טבעי והתוצאה היא מנה משביעה וטעימה, מפוצצת בערכים תזונתיים ודלת פחמימות שמתאימה גם לסוכרתיים


 

מה צריך?

מצרכים לכ-6 מנות:
לרוטב פלפלים
• 3 כפות שמן זית
• 2-3 שיני שום פרוסות
• חופן עלי אורגנו טרי
• חצי פלפל ירוק חריף פרוס
• 1 צנצנת (650 גרם) פלפל אדום קלוי – שטוף במים ומסונן
• 1 כוס קטנה (200 מ"ל) מים
• חצי כפית סומק
• 4 כפות (כ-60 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
• קורט סוכר + 1 כפית מלח
למילוי
• 1.5 כוסות אפונה ירוקה קפואה
• 250 גרם גבינת ריקוטה
• 150 גרם גבינת פטה 5%
• גרידה מ-1 לימון
• קורט סוכר ו1/2 כפית שטוחה מלח
להרכבה
• 4 זוקיני פרוסים דק באמצעות קולפן
• 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

מה עושים?

1. לרוטב פלפלים: מעבירים לסיר את שמן הזית, השום והאורגנו. מדליקים את האש ומטגנים כ-2 דקות על להבה בינונית.
2. טוחנים את הפלפל החריף, הפלפלים הקלויים והמים בבלנדר למרקם חלק ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים את הסומק, השמנת, הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5-10 דקות.
4. למילוי: מכסים את האפונה הקפואה במים רותחים, משרים כ-חצי דקה, מסננים ומועכים במזלג.
5. מערבבים את האפונה עם כל יתר חומרי המילוי ומתקנים תיבול.
6. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב גריל-טורבו.
7. ממלאים את הזוקיני: מניחים 2 פרוסות זוקיני ומעליהן בניצב מניחים עוד 2 פרוסות זוקיני.
8. מניחים כף מהמילוי באמצע וסוגרים לצורת רביולי (ראו סירטון הדגמה).
9. מניחים את הרביולי המוכנים, כאשר הצד הפתוח מופנה כלפי מטה. ממלאים את הסיר בצורה ומבשלים כ-5-10 דקות.
10. מפזרים על כל "רביולי" גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מגישים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ואושר / צילום וידאו: עמית טרפוצניק