מושלם לדיאטה הים תיכונית: מרק פטריות צלויות ועדשים כתומות

מרק פטריות ועדשים טבעוני, מלא בטעם ועשיר בחלבון. נגלה לכם סוד: הטריק במנה הוא עדשים במקום קורנפלור. העדשים מעניקות למרק את המרקם הסמיך שלו, ועל הדרך מורידות את כמות הפחמימות הפשוטות ומעלות את כמות החלבונים. כך הופכת המנה למושלמת עבור מי שעוקב אחר הדיאטה הים תיכונית

לפני שמתחילים: איך מכינים מרק מירקות צלויים (במקרה הזה פטריות) במקסימום טעם ובריאות? צולים את כל הרכיבים בתנור, מעבירים לסיר, מכסים בנוזלים, מביאים לרתיחה וטוחנים. הצלייה שומרת על הערכים התזונתיים ומפחיתה שימוש בשמן.

מה צריך?

מצרכים לסיר גדול (8-10) מנות:
לפטריות הצלויות
• 1 קילו (4 סלסלות) פטריות פרוסות – ניתן לערבב בין סוגים שונים
• 1 בצל גדול – קצוץ דק
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות עלי טימין טרי
• כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
למרק
• חצי כוס (100 גרם) עדשים כתומות
• 250 מ"ל קרם קוקוס
• ליטר וחצי מים
• 1 כף רוטב סויה
• קורט אגוז מוסקט מגורר
• כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס
להגשה
• פטרוזיליה קצוצה
• שמן זית

מה עושים?

לפטריות הצלויות
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
2. מערבבים את הפטריות עם שמן זית, בצל, טימין ,מלח ופלפל, ומעבירים לתבנית תנור רחבה.
(חשוב שהמצרכים יונחו בשכבה אחת, במידת הצורך מפזרים על שני מגשי תנור)
3. צולים בתנור כ-20 דקות עד שהפטריות שחומות.
למרק
4. בינתיים מעבירים לסיר: עדשים כתומות, קרם קוקוס, מים ורוטב סויה ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהעדשים מוכנות (10 דקות לפחות).
5. מעבירים את הפטריות לסיר המרק ומתבלים במוסקט, מלח ופלפל.
6. מביאים לרתיחה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם הרצוי.
7. להגשה: יוצקים את המרק לקערות אישיות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית ומגישים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ברקן ואושר אידלמן / צילום וידאו: עמית טרפוצניק