מי מפחד מטופו? פסטה עם קוביות טופו שתשנה את דעתכם

אמרו עליו שיש לו טעם של מחק, מרקם מוזר או בכלל תפל להחריד – הרבה קללות הופנו לעברו של הטופו ולא ממש בצדק. לטעמינו, פשוט צריך לפגוש את המתכון הנכון. הטופו הוא כלי קיבול נהדר לטעמים וגם מבחינת תזונתית יש בו הכל: עשיר בחלבון, סידן וברזל והוא גם דל בקלוריות. חוץ מטופו יש פה גם פסטה ומכיוון שכולם אוהבים פסטה, לפניכם המנה הטבעונית המושלמת שתגרום לכם להפסיק לפחד מטופו גם אם אתם לא טבעונים. צפו במתכון!


מה צריך?

מצרכים ל-4-6 מנות:
• 500 גרם פסטה פנה/פוזילי/קונכיות
• 300 גרם טופו חתוך לקוביות
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל קצוץ
• חצי פלפל חריף קצוץ
• 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
• 1 חציל בינוני חתוך לקוביות
• כפית מלח
• 3 שיני שום פרוסות
• 1 כף אורגנו יבש
• כף שטוחה פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה
• 2 כפות חומץ בלסמי
• 2 כפות סילאן
• 2 כפות רוטב סויה
להגשה
• כוס עלי נענע
• כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
• כף שמן זית

מה עושים?

1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים על פי הוראות היצרן ומסננים. שומרים על 1/2 כוס ממי הבישול.
2. בסיר רחב מטגנים את הטופו בכף שמן זית 3-4 דקות עד להשחמה. מוציאים לצלחת בצד.
3. לאותו הסיר מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.
4. מוסיפים את הפלפל החריף, הפלפל האדום, החציל והמלח ומטגנים עוד כ-3 דקות.
5. מוסיפים את השום, האורגנו ו2 סוגי הפפריקה ומערבבים.
6. מחזירים את הטופו לסיר ביחד עם הבלסמי, הסילאן ורוטב הסויה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות.
7. מוסיפים את הפסטה המוכנה + חצי כוס ממי הבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את הנענע, הקשיו ושמן הזית, מערבבים ומגישים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ברקן ואושר אידלמן / צילום וידאו: עמית טרפוצניק