ארוחה לכל המשפחה בסיר אחד: קציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות מנצחות שיש בהן הכל – טעם עשיר, ברזל, ויטמינים ומינרלים והכל בסיר אחד שיסגור לכם פינה ל-3 ימים לפחות. צפו במתכון!


בשר הקציצות מכיל שומן ש"נמס" בבישול ומתמזג ברוטב, ולכן אפשר להשתמש רק במעט שמן לצלייה. בנוסף, הבשר מהווה מקור עשיר לברזל, החיוני בתהליך הגדילה וההתפתחות של הילדים. רסק העגבניות בתבשיל מכיל ליקופן, הוא מקור הצבע האדום של העגבנייה שנמצא כמסייע בהגנה מפני נזקי השמש. באופן מפתיע, הליקופן אינו נפגע בתהליך החימום ואפילו הופך לפעיל ויעיל יותר ברסק עגבניות המבושל.

לפני שמתחילים…
כל הכמויות במתכון ניתנות להכפלה – ניתן להכין 500 גרם או 1.5 ק"ג קציצות בכמעט אותו הזמן והמאמץ.

מה צריך?

מצרכים לכ-6 מנות:

לקציצות
• 2 כוסות עלי בזיליקום
• 6 כפות קוואקר להכנה מהירה
• 500 גרם בשר בקר טחון
• 2 קישואים מגוררים דק על פומפייה
• כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
• מעט שמן זית לצלייה בתנור
לרוטב
• 3 כפות שמן זית ישראלי לטיגון
• 3 שיני שום כתושות
• 1 פלפל צ'ילי חריף טרי קצוץ (לא חובה)
• כוס עלי בזיליקום
• 500 גרם עגבניות שרי תמר חצויות
• 700 גרם רוטב עגבניות חלק (פאסאטה) – ניתן להחליף בשימורי עגבניות מרוסקות
• כוס מים
• כף סוכר
• 1 כפית מלח
להגשה
• כוס עלי בזיליקום

מה עושים?

1. מחממים תנור ל240 מעלות על מצב טורבו.
2. לקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום והקוואקר (ניתן לקצוץ בסכין את הבזיליקום ולערבב עם יתר החומרים), מעבירים לקערה עם יתר החומרים ולשים במשך מספר דקות.
3. מכינים קציצות בידיים משומנות ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. צולים בתנור כ-10 דקות עד שהקציצות משחימות.
5. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית, שום ובזיליקום (אפשר להוסיף צ'ילי אם רוצים רוטב מעט חריף).
6. מטגנים 2-3 דקות על עוצמה בינונית – נמוכה ומוסיפים את העגבניות, הפאסאטה, המים, הסוכר והמלח. מגבירים לעוצמה גבוהה ומביאים לרתיחה.
7. מורידים לעוצמה בינונית, מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה (בשלב זה ניתן לטחון את הרוטב אם רוצים רוטב חלק).
8. מוציאים את הקציצות מהתנור ומעבירים לסיר עם הרוטב, מכסים ומבשלים 10-30 דקות (ככל שתבשלו יותר זמן, הקציצות יהיו מעט רכות יותר).
9. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ברקן ואושר אידלמן / צילום וידאו: עמית טרפוצניק