דלעת ספגטי ממולאת קינואה ושעועית

אז מה היה לנו פה? מנה טבעונית שתרשים את האורחים, וחשוב לא פחות את אורח הכבוד: הגוף שלנו. הקינואה עם ערך תזונתי גבוה, הירקות הירוקים עשירים בוויטמינים. וגם: הדלעת שמצוינת לשמירה על מערכת החיסון, והשעועית שמספקת כמות יפה של חלבון מן הצומח, סידן וברזל. צפו במתכון!


 

מה צריך?
מצרכים לכ-4 מנות:
• 1 דלעת ספגטי או 2 יח' דלורית
• 5 כפות שמן זית
• 2 בצלים קצוצים
• 150 גרם קייל
• כף דבש (ניתן להחליף לסילאן או מייפל לקבלת מתכון טבעוני)
• 2 כפות עלי טימין טרי
• חצי כפית בהרט
• כף גרידת לימון
• כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
• 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
• 1 כוס (200 גרם) קינואה מבושלת
• חצי כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
• חצי כוס שקדים פרוסים
להגשה
• מיץ מלימון אחד

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
2. חוצים את הדלעת/דלוריות ומרוקנים מגרעינים. מורחים את הצד החתוך ב-2 כפות שמן זית ומניחים על תבנית תנור כאשר הצד החתוך כלפי מטה. צולים כ-20 דקות עד שהדלעת משחימה קלות מלמטה.
3. למילוי: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות על להבה בינונית.
4. מועכים את עלי הקייל ביד, קוצצים ומוסיפים למחבת. מגבירים את עוצמת הכיריים, מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את הדבש, הטימין הבהרט, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
5. מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את השעועית, הקינואה, השעועית, החמוציות ועוד כף שמן זית מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות ומכבים את הלהבה.
6. מוציאים את הדלעת מהתנור, הופכים וממלאים במילוי. מפזרים שקדים מלמעלה ומחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות.
7. מוציאים מהתנור, סוחטים לימון מלמעלה ומגישים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: יפעת ירושלמי / צילום וידאו: עמית טרפוצניק