ארטיק מנגו וקוקוס טבעוני בקלי קלות

ארטיק ביתי היא מנה שמבלי להתנצל, אפשר בכיף להכין גם בחורף. במיוחד בחורף הישראלי שרוב הזמן מתנהג כמו קיץ מבולבל. חוץ מלרענן את החך ולצנן אותנו בימים חמים, הוא עדיף על פני ארטיק קנוי ומעובד. הארטיק הביתי מכיל חומרים טבעיים, זמינים ואף בריאים וזאת בניגוד לקנוי, המתהדר ברשימת רכיבים ארוכה ומסתורית הכוללת חומרים משמרים וכמות סוכר גדולה. מיותר לציין שגם הילדים שלכם יקפצו על המציאה וישמחו לעזור בהכנות. צפו במתכון!


 

מה צריך?
מצרכים ל-12 ארטיקים:
• 4 מנגו בשלים קלופים ומגולענים (כ-3 כוסות)
• גרידה משתי יח' ליים
• 400 מ"ל (1 פחית שימורים) קרם קוקוס (אפשר להחליף בחלב שקדים, חלב שיבולת שועל או חלב סויה)
לרוטב פירות היער:
• 300 גרם פירות יער קפואים
• כוס מים
• 3 כפות סוכר
להגשה:
• גרנולה

מה עושים?

1. מעבירים לבלנדר את כל המצרכים לארטיקים וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מעבירים את התערובת לתבנית ארטיקים (אפשר גם להשתמש בכוסות ולהכניס לתוכן מקל ארטיק).
3. לרוטב: מכניסים את כל הרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות. מכבים, טוחנים למרקם חלק ומעבירים למקרר עד שהרוטב קר מאוד.
4. להגשה: מגישים לכל סועד ארטיק עם מעט מהרוטב בצד וגרנולה בכלי נפרד.

*ניתן להמיר את המנגו לכל פרי אחר שמתאים לפי העונה.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: שיר ברוך / צילום וידאו: עמית טרפוצניק