הקינוח המושלם ללא רגשות אשם: קציפת יוגורט עם פירות העונה

קינוח נהדר מפירות העונה שכולם יאהבו, שיש בו אפילו חלבון וסיבים תזונתיים ושלא נאמר טעים בטירוף… בדיוק מה שצריך כדי להתפנק מבלי להגזים ומבלי "לשבור" את הדיאטה. צפו במתכון!


 

מה צריך?
מצרכים לכ-8 מנות:

לרוטב שזיפים
• 5 שזיפים מגולענים וחתוכים לקוביות
• 3 כפות סוכר
• כפית תמצית וניל
• 50 מ"ל (צ'ייסר) לימונצ'לו (אפשר להחליף במשקה אלכוהולי אחר)
לקציפה
• 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
• 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
• 250 גרם יוגורט עשיר בחלבון
• כפית תמצית וניל
• גרידה מתפוז אחד
להגשה
• גרנולה ללא סוכר
• עלי נענע

מה עושים?

1. לרוטב שזיפים מעבירים לסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מקררים היטב במקרר (לפחות שעתיים) או במקפיא אם ממהרים (כחצי שעה).
2. לקציפה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל החומרים לקצפת רכה.
3. מגישים בכוסות את הקציפה, רוטב השזיפים, הגרנולה ועלי נענע.

המרות והחלפות:

את הגרנולה ניתן להמיר באגוזים לא קלויים ולא מסוכרים כמו פקאנים, אגוזי מלך, שקדים ועוד.
את השזיפים ניתן להחליף בפרי עונתי אחר (תותים, משמש, דובדבנים ועוד).

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: שאטרסטוק / צילום וידאו: עמית טרפוצניק