תבשיל לימים הקרים
תבשיל שהוא ארוחה מלאה מאת איילת דבי, דיאטנית במכבי שירותי בריאות
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים
- 3 שיני שום
- 3 בטטות קלופות וחתוכות גס
- 2 קישואים בינוניים פרוסים
- 2 גזרים פרוסים
- מלח, פלפל, אפשר להוסיף טימין או פפריקה או תבלינים נוספים לפי הטעם.
לחמם תנור ל-200 מעלות, לשמן מעט קדרת חרס/ סיר ברזל/ פוייקה, לשים את כל הירקות בקדירה ולתבל היטב, לאפות בתנור במשך כשעה, להניח את סיר הפוייקה על האש.
** אפשר להוסיף בהתאם לירקות האהובים עליכם: כרובית, דלעת (לקדרת ירקות בכתום לבן) / ארטישוק ירושלמי, לפת ושורש פטרוזיליה (לקדירת ירקות שורש).
** בפוייקה: ניתן לגוון ןלהוסיף 500 ג' כרעיים/שוקיים של עוף (ללא עור), את העוף מוסיפים לאחר השום והבצל, כעבור כ-5 דקות של השחמה, לאחר מכן מוסיפים את הירקות ותבלינים, מכסים במים ומבשלים, אם לאחר כשעה נראה שהתבשיל עדיין רטוב, להמשיך בבישול עם מכסה פתוח.
|
למתכון ללא עוף |
למנה (1/5 מהתבשיל) |
למתכון עם עוף |
למנה (1/5 מהתבשיל) |
קלוריות |
1045 |
210 |
1850 |
370 |
חלבון |
19 |
4 |
160 |
30 |
שומן |
30 |
6 |
66 |
12 |
פחמימות |
170 |
35 |
170 |
35 |
סיבים |
10 |
2 |
10 |
2 |