תבשיל לימים הקרים

זמן קריאה: דקה אחת
|
8 בפבר 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

תבשיל שהוא ארוחה מלאה מאת איילת דבי, דיאטנית במכבי שירותי בריאות

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים חתוכים
  • 3 שיני שום
  • 3 בטטות קלופות וחתוכות גס
  • 2 קישואים בינוניים פרוסים
  •  2 גזרים פרוסים       
  • מלח, פלפל, אפשר להוסיף טימין או פפריקה או תבלינים נוספים לפי הטעם.

לחמם תנור ל-200 מעלות, לשמן מעט קדרת חרס/ סיר ברזל/ פוייקה, לשים את כל הירקות בקדירה ולתבל היטב, לאפות בתנור במשך כשעה, להניח את סיר הפוייקה על האש.

** אפשר להוסיף בהתאם לירקות האהובים עליכם: כרובית, דלעת (לקדרת ירקות בכתום לבן) / ארטישוק ירושלמי, לפת ושורש פטרוזיליה (לקדירת ירקות שורש).

** בפוייקה: ניתן לגוון ןלהוסיף 500 ג' כרעיים/שוקיים של עוף (ללא עור), את העוף מוסיפים לאחר השום והבצל, כעבור כ-5 דקות של השחמה, לאחר מכן מוסיפים את הירקות ותבלינים, מכסים במים ומבשלים, אם לאחר כשעה נראה שהתבשיל עדיין רטוב, להמשיך בבישול עם מכסה פתוח.

 

למתכון ללא עוף

למנה (1/5 מהתבשיל)

למתכון עם עוף

למנה (1/5 מהתבשיל)

קלוריות

1045

210

1850

370

חלבון

19

4

160

30

שומן

30

6

66

12

פחמימות

170

35

170

35

סיבים

10

2

10

2