פרנץ' טוסט טבעוני
רחלי סקירה, דיאטנית מחוז דרום במכבי מגישה לכם מתכון לפרנץ' טוסט טבעוני טעים, בריא ו… טבעוני 🙂
צמד המילים "פרנץ' טוסט" תמיד היה מוצג באור שלילי ע"י כל "שוחרי הבריאות" למיניהם.
אז יש לי חדשות,
באמצעות שינויים קלים במתכון המקורי ניתן להפוך את הפרנץ' טוסט לארוחת בוקר בריאה ומזינה.
נתחיל ברכיבים:
4 פרוסות לחם (עבות יחסית) מקמח מלא (חיטה מלאה, שיפון, כוסמין)
3/4 כוס חלב סויה ללא סוכר
3 כפות גדושות קמח מחיטה מלאה
2 כפות סילאן
כפית תמצית וניל
קורט מלח
מעט שמן לטיגון
*תוספות מומלצות: יוגורט סויה לבן, פירות העונה
אופן ההכנה:
ממיסים את הסילאן במעט מים חמימים ומערבבים עם חלב הסויה בקערה.
מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב עד שלא נותרים גושים.
טובלים את פרוסות הלחם בבלילה ובינתיים מחממים מעט שמן במחבת.
כשהשמן חם מעבירים את פרוסות הלחם לטיגון של כמה דקות מכל צד עד שמתחילות להשחים.
מגישים חם עם יוגורט, פירות.
ניתן לזלף מעל מעט סילאן או ממרח חלבה דליל (על ידי ערבוב של טחינה גולמית עם סילאן בתוספת של מעט מים לדילול).
לכל אוכלי הביצים ומוצרי החלב, ניתן להעשיר את הבלילה בביצה, להשתמש בחלב רגיל ולהוסיף יוגורט טבעי.
ערכים תזונתיים לפרוסה אחת ללא תוספות:
כ- 160 קלוריות מתוכן:
26 גרם פחמימה
5 גרם חלבון
4 גרם שומן
בתיאבון 🙂