מכינים מוקפץ בבית
בוחרים לאכול מוקפץ בחוץ? לכאורה, זוהי בחירה בריאה המכילה ירקות, חלבון (עוף, בקר או טופו) ונודלס. בפועל, זו מנה עשירה בשמן ועמוסה ברטבים עשירים בנתרן. רונית גלב, דיאטנית קלינית במכון בריאטריה באר שבע במכבי, משתפת אותנו במתכון למוקפץ ביתי, מזין ופשוט ששומר על הערכים התזונתיים של הירקות בשל ההקפצה המהירה.
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת איכותי.
- מוסיפים כף שמן קנולה ומכניסים את המוצרים הנבחרים לפי הסדר:
שלב ראשון: בחירת התיבול.
- שום, ג'ינג'ר, בצל הם ירקות אנטי דלקתיים.
- ניתן להוסיף גם: כורכום, פפריקה, פלפל שחור, פלפל חריף.
שלב שני: בחירת החלבון: עוף, הודו, בקר, טופו או סייטן.
חותכים לרצועות דקות או ריבועים ומקפיצים כמה דקות עד שהצבע משתנה. מוציאים מהווק ומניחים בצד.
שלב שלישי: בחירת ירקות מגוונים לפי הטעם.
מוסיפים שוב כף שמן למחבת ומתחילים להקפיץ קודם את הירקות הקשים יותר. לבסוף, מוסיפים את הירקות הרכים יותר.
שלב רביעי: בחירת הפחמימה.
לרוב, מדובר בפחמימה אשר דורשת השרייה של המוצר במים חמים בלבד כמו נודלס, אטריות שעועית, אטריות אורז, תירס או אורז מבושל. מניחים על הירקות המוקפצים ומערבבים היטב.
שלב חמישי: הרכבת המנה ובחירת הרוטב.
לתוך הווק שמכיל כבר את הירקות והפחמימה, יש להוסיף את מנת החלבון שהוקפצה קודם לכן.
להוסיף בין 1-3 סוגי רטבים לפי בחירה. ניתן להוסיף כפית שמן סומסום, כף רוטב סויה מופחת נתרן, כף רוטב צ'ילי מתוק, כף רוטב צ'ילי חריף או כף רוטב טריאקי.
מקפיצים היטב במשך כחצי דקה.
בתאבון!