עוגיות קוואקר בתוצרת ביתית
מתכון לעוגיות קוואקר טעימות ובריאות מפי דנה קורין-פת, דיאטנית מוסמכת במכבי, שיגרמו לכל בני הבית לרצות מהן עוד.
מתאים ל-25 עוגיות, כ-80 קק"ל ליחידה.
מרכיבים:
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר חום
כפית דבש
3/4 כוס קמח תופח
כפית קינמון
2 ביצים
2 כוסות קוואקר
כוס חמוציות מיובשות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים שמן , מוסיפים דבש וסוכר ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה קמח, קוואקר וקינמון.
טורפים את ביצים ומוסיפים לתערובת, עד שנוצרת עיסה אחידה ורטובה.
מוסיפים חמוציות (ניתן להוסיף במקום אגוזי מלך או צימוקים) ומערבבים היטב.
יוצרים עגולים שטוחים מהעיסה בעזרת כף ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק ראוי אחת מהשנייה.
מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות והופכות למוצקות, אך לא לקשות מדי.
המתכון יכול להוות תחליף לארוחת בינים או כנשנוש מזין עשיר בסיבים תזונתיים.
בתאבון!
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה בפייסבוק!