מתכונים בריאים ומפתיעים לאוזני המן
סוגרים את חגיגות פורים עם רעיונות למתכונים נוספים ובריאים לאוזני המן מפי ימית יעקובי, דיאטנית במכבי.
אוזני המן מלוחים במילוי מנגולד (מתכון ל-25 יחידות)
בצק:
150 גרם קמח רגיל
150 גרם קמח מלא
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מעט מים קרים
מלית:
1 צרור מנגולד
2 בצלים קצוצים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
100 גרם גבינה בולגרית 5%
שלבי ההכנה:
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מעבד המזון את הקמח, החמאה והמלח.
מעבדים את המרכיבים כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד מספר שניות.
אם הבצק עדיין מתפורר, מוסיפים 1-2 כפות מים קרים.
משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. - מכינים את המלית: מפרידים את המנגולד לגבעולים ועלים, וקוצצים בנפרד.
מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כ-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד, מטגנים יחד 2 דקות ומסירים מהכיריים.
לאחר קירור התערובת מפוררים גבינה בולגרית לתוך התרד ומערבבים.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. - מכינים את האוזניים:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). מברישים בביצה טרופה, ואופים עד להזהבה כ-20 דק'.
ניתן לגוון את המלית עם עלי תרד וגבינות קשות אחרות עד 5%.
אוזני המן מבצק גבינה במילוי אגוזים (מתכון ל15-20 יחידות)
מלית אגוזים:
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מים
50 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
250 גרם אגוזי מלך טחונים
בצק גבינה:
200 גרם חמאה רכה
1 כף שומשום לא קלוי
2 כפות גבינה לבנה 5%
1 כף סוכר
קליפת לימון מגוררת
300 גרם קמח
שלבי ההכנה:
- הכנת המלית: מרתיחים חלב ומים, מסירים מהאש ומערבבים פנימה חמאה, קליפת לימון ואגוזים. צריכה להתקבל מחית סמיכה למדי.
מצננים במקרר. - בינתיים, מכינים את הבצק: מערבבים בכף עץ את כל החומרים פרט לקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מקררים חצי שעה במקרר. - מכינים את האוזניים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המלית ומהדקים לצורת אוזן המן.
מסדרים את האוזניים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 25-30 דקות, עד שהאוזניים משחימות.
בתאבון!