יש לי גלידה הכי טובה, הכי טובה ומשובחה!

יש לי גלידה הכי טובה, הכי טובה ומשובחה!

גלידה

מעטים האנשים שלא אוהבים גלידה, במיוחד באותם ימים לוהטים בהם כולם רוצים לברוח מהחום והלחות שבחוץ. איילת פלד, דיאטנית ומנחת קבוצות מכבי קל במכבי, מספרת לנו אודות ערכיה התזונתיים של הגלידה ומשתפת אותנו בטיפים בבחירתה.
גלידה איכותית נבחנת על ידי 5 פרמטרים: מראה, טעם, ריח, מרקם, וערכים תזונתיים.
הרכיב העיקרי בגלידה קלאסית הוא חלב בתוספת שמנת. לכן, מצד אחד, הגלידה מכילה כמות נאותה של סידן (130 מ"ג ל-100 גרם גלידה בסיסית), ויטמין A ומגנזיום כשמצד שני, היא מכילה גם שומן רווי (7 גרם ל-100 גרם גלידה בסיסית ללא תוספות) וכולסטרול, שלא כל כך טובים לבריאותינו. לפיכך, חשוב מאד לשים לב לכמות הגלידה שאנו צורכים, על אחת כמה וכמה בקיץ.
לרגישים ללקטוז, אלרגיים לחלבון חלב פרה או טבעוניים, ישנן גלידות על בסיס פירות וסוכר (גלידות סורבה) או גלידות על בסיס חלב סויה/שקדים אותן הם יכולים לצרוך. לאנשים הסובלים מסוכרת, ישנם שלגונים וקרחונים ללא סוכר. יש לזכור כי הם מכילים ממתיק מלאכותי, ולכן לא כדאי להגזים בצריכתם.
כבכל קיץ, מפעלי הגלידות הגדולים מתהדרים בייצור שלגונים וטעמי גלידות חדשים. ההיצע הגדול מאפשר בחירה רחבה בטווח הערכים התזונתיים של הסוגים השונים, כך שמי שיבחר בשלגון עשיר עשוי לצרוך 300 קק"ל ו-17 גרם שומן בממוצע, ואילו מי שיבחר בשלגון על בסיס יוגורט או חלב שאינו מכיל שמנת או מופחת בשמנת, יצרוך בממוצע 120 קק"ל ו-1.5 גרם שומן בלבד.
מי שמסתפק בקרחון, יצרוך 70 קק"ל בממוצע, שעיקרן הוא סוכר.

מתכון לגלידה ביתית, טעימה ובריאה
מצרכים:

  • 3 כוסות פרי טרי שהוקפא
  • 250 מ"ל חלב רגיל (אפשר להחליף את החלב בחלב סויה/שקדים/גביע יוגורט 200 מ"ל 1.5-3% שומן, או ב-8 כפות מים).
  • אופציה לתוספת: 1-2 כפות אבקת סוכר או ממתיק מלאכותי.

אופן ההכנה:

  • במעבד מזון טוחנים את הפרי הקפוא. במידה ומוסיפים מים אפשר לטחון יחד עם המים. יש להמשיך בפעולה זו עד שיתקבל סורבה עדין (לא להתייאש באמצע, זה לוקח זמן) .
  • מוסיפים את היוגורט/חלב ומעבדים עד לאיחוד.
  • מעבירים לכוסות הגשה ואוכלים מיד.

בתיאבון!