מה הקשר בין יום ירושלים לחוביזה?
מה הקשר בין יום ירושלים לחוביזה? אלה קליוט, דיאטנית קלינית ממכבי שירותי בריאות, משתפת אותנו בכמה עבודות מעניינות על צמח החוביזה ומצרפת מתכון בריא וטעים
חוביזה, או בשמה העברי – חלמית, היא צמח עקשן אשר צומח בכל מקום פנוי אפשרי: בסמטאות וברחובות צרים, לצד הכבישים ובין האבנים, כמו למשל על חומות עיר העתיקה בירושלים. הטעם של החוביזה מזכיר את טעמו של התרד. בעלים הטריים והצעירים של החוביזה אפשר להשתמש לסלט, בעוד שבסוף העונה של החוביזה (סוף אביב) העלים הופכים לגסים יותר, ולכן מתאימים יותר לבישול.
מספרים שבימי המצור על ירושלים במלחמת העצמאות, עקב המחסור במזון והרעב, נעשה שימוש נרחב בחוביזה, מכיוון שהיא צמחה בכל מקום והיוותה מצרך נוח וזמין באופן יחסי.
לחוביזה יתרונות תזונתיים רבים: היא עשירה מאוד בברזל ובחומצה פולית, ומכילה כמות גבוהה של חלבון יחסית לירקות אחרים. בנוסף לכך, כמו כל הירקות הירוקים, גם חוביזה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים.
מתכון לפשטידת חוביזה
מצרכים:
4 בצלים בינוניים
שקית סופר מלאה בעלי חוביזה צעירים ויפים
4 כפות אורז לבן מבושל
1 כף טחינה גולמית
1 מיכל שמנת לבישול 9% (ניתן להחליף עם שמנת סויה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר להוסיף תבלינים כמו שמיר, פטרוזיליה, שום יבש גרוס, כורכום או כמון
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצלים.
- חולטים את עלי החוביזה במים חמים, מסננים ומצננים.
- קוצצים את העלים המסוננים.
- מערבבים את הבצל, העלים, האורז, הטחינה והתבלינים.
- יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן.
- מסדרים את הקציצות בתבנית ששומנה מראש ויוצקים מעליהן את השמנת.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות.
בתאבון!
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד מכבי תזונה בפייסבוק!