מתכון לעוגת גבינה בריאה וטעימה
מתכון נפלא לעוגת גבינה דלת קלוריות שאינה מכילה קמח וסוכר, מאת הגולשת אתי כחלון-צייטלר. העוגה טעימה, אוורירית ומתאימה לשומרים על תזונה ואורח חיים בריא.
מצרכים:
7 ביצים במידת לארג'
500 גרם גבינה לבנה 5%
400 גרם יוגורט יווני 7%
200 גרם יוגורט דנונה 3%
50 גרם חמאה
קליפה מגורדת מחצי לימון
כף תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
כוס וחצי של סטיבייה (מומלץ להשתמש בכוס חד פעמית)
הוראות הכנה:
- להמיס את החמאה קלות במקרו.
- להפריד את החלבונים מהחלמונים – את החלמונים להכניס לקערה עם החמאה.
- להוסיף לבלילה את כל החומרים למעט הסטיבייה ולערבב ידנית היטב עד לקבלת לתערובת חלקה.
- להקציף במיקסר את החלבונים כ-5 דקות. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן, ניתן להתחיל להוסיף את הסטיבייה בהדרגה כארבע פעמים תוך כדי הקצפה.
- להקציף עד שמתהווה קצף גבוה, לבן ולא נוקשה מידי.
- לעצור את פעולת המיקסר ולהתחיל לקפל ידנית את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה. מומלץ לעשות זאת לא בבת אחת, אלא לקחת בכל פעם 3-4 כפות, עד שמקבלים תערובת אחידה.
- לרסס בתרסיס שמן תבנית חד פעמית מלבנית בינונית או תבנית עגולה מספר 26, ולהעביר את התערובת לתבנית.
- להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות. להניח את התבנית במדף האמצעי למשך שעה בדיוק.
- לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור לעוד שעה מבלי לפתוח את דלת התנור.
- להוציא את העוגה מהתנור ולהכניס למקרר למשך שלוש שעות לפחות בכדי שהיא תתייצב.
בתאבון!