הכל אודות שמן הקוקוס
שמן הקוקוס מככב בשנים האחרונות במדפי הסופרים האורגנים ובמתכוני הבריאות… אך האם בצדק? ענת נוה, דיאטנית קלינית במכבי, עושה לנו סדר בדברים, משתפת אותנו במספר אמיתות ומנפצת מיתוסים ידועים.
שמן הקוקוס מורכב באופן כמעט בלעדי משומן רווי, אותו שומן שקיים גם במרגרינה וחמאה. ככל הנראה, שמן הקוקוס מתהדר בכותרת של שמן בריא בעקבות תכולת חומצות שומן ייחודית, הכוללת, בנוסף לשומן הרווי הרגיל, גם שומן בשם MCT, אשר עובר בגופנו מסלול ספיגה שונה.
אז מה היתרונות שלו?
- תכולת שומן מסוג MCT המקל על ספיגה (רלוונטי בעיקר למי שיש לו בעיות ספיגה).
- ללא כולסטרול (מכיוון שמגיע מהצומח ולא מהחי).
מה החסרונות של השמן?
- מכיל גם חומצות שומן רוויות ארוכות שרשרת (שומן רווי זה נמצא קשור דווקא לעלייה בסיכון לתחלואה במחלות שונות כגון סוכרת ומחלות לב וכלי דם).
- תכולה נמוכה של חומצות שומן חיוניות.
- פחות יציב בבישול.
- טעמו חזק.
- מחיר גבוה.
בשורה התחתונה: לא ניתן לייחס לשמן קוקוס את תכונות הפלא שנוטים לייחס לו. עם זאת, ניתן להשתמש בשמן קוקוס אך הוא לא מומלץ כשמן בלעדי במטבח. כמו כן, הוא עשוי להוות תחליף מומלץ לשימוש בחמאה, מכיוון שאינו מכיל כולסטרול.
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו: מכבי תזונה, בפייסבוק!