עשרת הדיברות לאכילה נכונה מחוץ לבית
1. קחו TAKE AWAY – בדרך כלל המנות של המסעדות במדינתנו גדולות מדי ולכן מומלץ לבקש כבר בהתחלה לארוז חלק מהמנה או ברגע שאנחנו מעט מתמלאים לבקש לארוז את השאר.
2. חלקו יחד את הקינוח – כולנו יודעים למה…
3. בחרו בפיתה- אם אתם אוהבים את השווארמה שלכם בלאפה חשבו פעמיים כיוון שהפיתה גם היא טעימה ומשביעה ומכילה הרבה פחות קלוריות.
4. העדיפו סביח- במדינתנו רוויית הפלאפל והשווארמה אנחנו מתקשים שלא לעמוד בפיתוי, אולם כדי להימנע מהשמנה עדיף לאכול סביח כיוון שפחות משמין ויותר בריא. ( החצילים יחסית לא משמינים בהשוואה לכדורי פלאפל).
5. "תנגבו" ביחד– בא לכם באמצע העבודה לנגב חומוס? אפשרי, אולם בדרך כלל רוב האנשים אוכלים 2 פיתות וצלחת שלמה של חומוס. רצוי לחלוק עם שותף את המנה ולאוכל פיתה אחת עם סלט יפה בצד.
6. העדיפו פרגית במקום שאוורמה- שווארמה בדרך כלל מכילה כמות גדולה של שומן והפרגית הוא חלק יחסית רזה (למרות שיש טענות לא מוצדקות שהוא משמין).
7. העדיפו מרק קטניות כארוחה עם לחמניה – טעימה מזינה ומשביעה וותרו על הפשטידות הטוסטים וכו….
8. הזמינו ראשונים – בדרך כלל מי שמזמין ראשון קובע את הטון, ולכן אל תתגרו לתאוות של אחרים.
9. אכלו במקום שקט – סביבה רועשת מסיחה את דעתנו מאכילה רגועה ואיטית.
10. תיהנו בעיקר מהחברה ופחות מאכילה.