5 סיבות טובות לאכול קטניות

זמן קריאה: דקה אחת
|
1 ביולי 2020

 

למקרה שהייתם צריכים סיבה לאכול קטניות, אספנו עבורכן חמש:

 

בגלל החלבון

הן מקור מצוין לחלבון וחשובות במיוחד לאלה שלא אוכלים חלבון מן החי. בכל קטניה יש כ 25% חלבון. על מנת שהגוף יקבל את כל החלבון לו הוא זקוק כדאי לשלב אותה עם דגנים מלאים.

בגלל האיזון

הקטניות מכילות פחמימה מורכבת, חלבון, סיבים תזונתיים ויטמינים מקבוצת ה-B וביניהם חומצה פולית, ומינרלים כמו אבץ וברזל. הן מסייעות באיזון רמות הסוכר והכולסטרול בגוף ותורמות לירידה במשקל בשל השפעתן על השובע.

בגלל הפשטות

הן קלות לאחסון. צנצנת סגורה היטב במקום חשוך וקריר עושה את העבודה. הן זולות, יחסית לערכן התזונתי ונשמרות זמן רב. מעשירות כל תבשיל והופכות אותו למשביע יותר וכל מה שהן דורשות זה קצת השריה ובישול. את מי ההשריה מומלץ לשמור (מייד תדעו למה).

בגלל הסביבה

הקטניות מעשירות את האדמה בחנקן והופכות אותה דשנה לאורך זמן. טיפ קטן: שמרו את המים שבהם השריתם את הקטניות והשתמשו בהם כמי השקיה. הצמחים שלכם יודו לכם.

פשוט בגלל שהן טעימות!

יש להן אחלה טעם, הן מחמיאות כמעט לכל מאכל, והאפשרויות… הו האפשרויות… פלאפל, מג'דרה, חמין, סלטים ומרקים, יכולים לדמיין את החיים בלעדיהם?

 

למידע נוסף בנושאי תזונה בריאה היכנסו >>