3 מתכונים לארוחת צהריים קיצית

קערת סלט טאבולה עם גבינה בולגרית על רקע מפה כחולה משובצת

לרגל חודש אוגוסט, דיאטניות מכבי מגישות לכם מתכונים לפשטידת חצילים, לסלט טאבולה עם גבינה בולגרית ולגלידת וניל, פירות ופצפוצי שוקולד, שהשילוב ביניהם ירכיב ארוחת צהריים מלאה, מאוזנת, קלילה ובריאה שתרענן כל יום קיץ חם

סלט טאבולה עם גבינה בולגרית

מצרכים (ל-6 מנות):
500 גרם בורגול
צרור נענע
צרור כוסברה
2 כוסות עגבניות שרי
100 גרם גבינה בולגרית חתוכים לקוביות
1/2 כוס זיתי קלאמטה מגולענים וקצוצים גס
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מעט מלח

אופן הכנה:

  1. מכסים בורגול ומשרים אותו במים במשך כשעתיים, או לחילופין מבשלים אותו במים במשך כ-10 דקות עד שהוא מתרכך.
  2. מסננים וסוחטים את הבורגול היטב מעודפי נוזלים ומעבירים לקערה.
  3. קוצצים את עשבי התיבול וחותכים את עגבניות השרי לחצאים.
  4. מוסיפים לקערת הבורגול את עשבי התיבול, העגבניות, הזיתים ואת קוביות הגבינה ומערבבים.
  5. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

ערכים תזונתיים:
כ- 130 קלוריות במנה

המתכון מאת: לימור שמרון, דיאטנית קלינית מחוז השרון במכבי שירותי בריאות.


פשטידת חצילים קלילה

מצרכים:
1 חציל
2 בצלים
1 חבילת פטריות טריות או פטריות מקופסת שימורים לאחר סינון ושטיפה (ניתן להחליף את הפטריות בירק אחר לפי הטעם)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית אבקת שום
1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% שומן או גבינת ריקוטה 5% שומן
3 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פורסים את החציל לפרוסות, מפזרים עליהן מעט מלח, ומניחים אותן על משטח למשך כ-30 דקות כדי להפחית ממרירותן.
  3. שוטפים את החצילים מהמלח.
  4. פורסים נייר אפייה מרוסס או מרוח בשמן על תבנית אפיה, מניחים עליו את פרוסות החצילים ואופים אותן עד להשחמה במשך כ-40 דקות.
  5. מוציאים את פרוסות החצילים מהתנור וחותכים אותן לחתיכות גסות.
  6. קוצצים 2 בצלים ומטגנים אותם במחבת ששומנה בספריי שמן.
  7. כשהבצלים מתחילים להפוך לשקופים, מוסיפים את הפטריות והתבלינים, וממשיכים לטגן במשך כ-5 דקות.
  8. מוסיפים לתערובת את החצילים וממשיכים לערבב במשך כדקה.
  9. יוצקים חלמונים ואת הגבינה לקערה גדולה ומערבבים היטב.
  10. שופכים לתערובות החלמונים והגבינה את תערובת הירקות החמה, מערבבים ומניחים בצד.
  11. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים במשך כ-3 דקות עד לקבלת קצף יציב.
  12. מערבבים בזהירות ובעדינות את תערובת הירקות והגבינה אל תוך הקצף.
  13. משמנים תבנית אפייה בספריי שמן, יוצקים לתוכה את העיסה ואופים במשך כ-50 דקות בתנור שחומם מראש עד שהפשטידה משחימה ומקבלת מרקם יציב.

ערכים תזונתיים:
כ- 5 גרם פחמימות במנה

המתכון מאת: לירן פז, דיאטנית קלינית ממחוז המרכז במכבי שירותי בריאות.

גלידת וניל, פירות ופצפוצי שוקולד

מצרכים (ל6-5 מנות):
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט בטעם לימון, ליים או אפרסק
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט בטעם וניל
1/2 כוס מיץ טבעי או נקטר משמש, אפרסק או תות
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר
1/2 כוס דגני בוקר אהובים או ביסקוויטים שונים
מעט שוקולד מריר איכותי מגורר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קטנה יוגורט לימון עם 1/4 כוס מיץ.
  2. מערבבים בקערה נפרדת יוגורט וניל עם 1/4 כוס מיץ.
  3. מערבבים בקערה בינונית חמאה, סוכר ודגני בוקר או פירורי ביסקוויטים.
  4. ממלאים ביוגורט כוסיות ליצירת ארטיקים עד למחציתן – בכל פעם מוסיפים כף מיוגורט בטעם אחר, ולאחר כל תוספת של כף יוגורט מפזרים מעט פירורי שוקולד, כדי ליצור שכבות בטעמים שונים.
  5. כשמגיעים למחצית מגובה הכוס מפזרים שכבה דקה של פירורי ביסקוויטים או דגני בוקר, וממשיכים למלא את חצי הכוס הנותרת ביוגורט.
  6. נועצים בכל כוסית מקל עץ או כפית.
  7. מכניסים את הכוסיות למקפיא למשך 8-6 שעות, עד שהגלידה קופאת.

ערכים תזונתיים למנה:
כ- 180-150 קלוריות במנה

המתכון מאת: לני פכט ברגר, דיאטנית קלינית ממחוז הצפון במכבי שירותי בריאות.