סודות התפוח

זמן קריאה: דקה אחת
|
18 בספט' 2016

תפוחים

מה יש בתפוח שהופך דווקא אותו לסמל? אם נחשוב על זה לעומק, נגלה כי יש משהו בתפוח שהוא הרבה מעבר לפרי: התפוח נפל לניוטון על הראש (דווקא תפוח ולא אגס למשל), המלכה הרעה בחרה להרעיל את שלגיה באמצעות התפוח, הסמל של חברת אפל הוא בצורת תפוח, ועוד… לכבוד יום ה"אכול תפוח ביום" הבינלאומי, דקלה דוד טוירמן, דיאטנית קלינית במכבי, מסבירה לנו על סגולות התפוח וחשיבותו.

אז מה באמת יש בפרי זה שהופך אותו לכל כך מוכר?

  • זה הפרי היחידי שמגיע בכמה צבעים וטעמים שונים: יש תפוח ירוק, אדום, צהוב ומעורב. יש טעם מתוק, חמוץ ועדין – כך שהתפוח יכול לקלוע לטעם של כל אחד.
  • התפוח הוא בין הפירות היחידים שאפשר לקחת בתיק לבית הספר או לעבודה ואינו נמעך.
  • זה פרי חוצה גילאים: מומלץ לתת אותו לתינוקות כבר בשלבי הטעימות, ולצרוך אותו עד לגיל מבוגר.
  • בין הפירות היחידים שיש עליהם קונצנזוס אצל ילדים – גם הילדים שנחשבים ל"סרבני פירות" מסכימים לאכול תפוח.
  • רסק תפוחי עץ עוזר מאוד להקלה על שלשולים.
  • אפשר להשתמש בכל חלקי הפרי: אחרי שאכלתם את התפוח ונשארתם עם הליבה, אפשר להוסיפה במהלך הכנת ריבה בייתית. הליבה מכילה כמות פקטין גבוה – זהו מרכיב חשוב בהכנת ריבה.
  • הוא נחשב לפרי עץ הדעת: כשחווה נגסה בפרי עץ הדעת מיד עולה בראשנו תמונה של תפוח ולא של פרי אחר, למרות שבתורה לא מצוין מהו הפרי וחכמינו נתנו אפשריות לפירות רבים.
  • הוא עוזר לנו לשמור על חילוף החומרים והמשקל משום שהוא עשיר בסיבים תזונתיים.
  • הוא קראנצ'י וכיף ללעוס אותו במשך זמן. לעיסה איטית ומרובה תורמת לתחושת שובע ולוויסות צריכת המזון.
  • יש לו את השימושים הרבים ביותר שאפשר לחשוב עליהם. התפוחים נאכלים בצורות רבות – טריים, מטוגנים, צלויים, סחוטים למיץ, לחומץ, לסיידר ולמשקאות אלכוהוליים, מכינים מהם ריבות, רסק (מחית) ורטבים. אחד השימושים הנפוצים לתפוחים הוא באפייה – בעוגות תפוחים, פאי תפוחים וקינוחים אחרים.

אז… האם כבר אכלתם את מנת התפוח היומית שלכם?

 

רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה בפייסבוק!