שקשקו לכם שקשוקה!

22805-Blog-Photo-NEW_lev-(20195)5

אתם בבית, הרעב מציק בבטן ובא לכם על ארוחה טעימה, אבל שלא תצריך עבודה קשה מידי ועם מוצרים שיש לכל אחד בבית?

השקשוקה היא התשובה שלכם!

החומרים ל-6-4 מנות:
1  בצל
2  פלפלים אדומים
1 פלפל ירוק
שמן זית לטיגון
1/2  פלפל חריף פרוס דק
4  עגבניות קלופות פרוסות לרוחב
מלח ופלפל שחור גרוס גס
6  ביצים

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומפרידים לטבעות. חוצים את הפלפלים, מרחיקים גבעול וגרעינים ופורסים דק לרוחב.

מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את טבעות הבצל על אש גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים הרגילים והחריפים וממשיכים לטגן, מנמיכים מעט את האש ומטגנים עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים עגבניות ומבשלים עוד כ-10 דקות, עד שהעגבניות רכות. חשוב לערבב מדי פעם ולתבל.

שוברים את הביצים ומניחים על הירקות. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים כ-6 דקות, עד להתייצבות החלמון. מגישים מיד.

באדיבות מועצת הלול

ערך תזונתי למנה אחת הכוללת ביצה אחת:

אנרגיה – 160 קלוריות

פחמימות – 5 גר'

חלבונים –8.5 גר'

שומן – 12 גר'

כולסטרול – 255 מ"ג

סיבים – 0.3 גר'