נשנושי עמים לכבוד המונדיאל

משחקי המונדיאל נכנסים להילוך גבוה ואיתם עולה רמת הדריכות וכמובן הצורך להעסיק את הפה כשצופים במתח במה שמתרחש על המגרש. אך האם שאלתם את עצמכם פעם מה מנשנשים בכל מדינה? כל אומה כיידוע מתאפיינת (חוץ מביכולות קבוצת הכדורגל שלה) גם במאכלים עממיים ולכן החלטנו הפעם ללקט עבורכם מגוון נשנושים עממיים מרחבי העולם גם כדי שלא יהיה לכם משעמם בפה וגם כדי לגוון ולהכיר טעמים חדשים ובעיקר כאלו שיחסכו מכם את הנזקים הבריאותיים שבאכילת סתם חטיפים עתירי שומן, נתרן ושאר מרעין בישין. עקבו אחר המתכונים שרקחה דקלה דוד, דיאטנית במכבי, ואנחנו בטוחים שהישיבה מול המסך תהפוך להרבה יותר מהנה

בהשראת מדינות המשתתפות במונדיאל, לקחנו מתכונים מסורתיים, הפכנו אותם לישראלים, פשוטים יותר להכנה וכמובן בריאים יותר.

פלאפל אפוי בסגנון מצרי.

אותם כדורי פלאפל מוכרים, אך הפעם אפויים עם שומשום מעל. מנה נפלאה עשירה בחלבון.

אפשר להגיש עם טחינה וירקות בצד.

מצרכים: (ל-40 כדורים)

1 כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים שהושרו ל-12 שעות.

פלפל ירוק חריף קטן (לא חובה, אפשר להחליף בפלפל ירוק רגיל)

בצל גדול (לא לוותר, מלבד טעם נותן אוריריות לכדורים)

2 שיני שום

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

כף טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית כמון

כפית זרעי כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ומעבירים לקערה.
  2. טוחנים את הבצל, השום והפלפל החריף. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה השמן והטחינה עד שעשבי התיבול קצוצים.
  3. מוסיפים את התערובת שנוצרה לגרגירי החומוס, מוסיפים את המלח, הכמון וסודה לשתייה.
  4. יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  6. מומלץ לאכול כשזה חם. להגיש עם טחינה וסלט ירקות קצוץ.

רוסיה – סלט  סלק

אותו סלט סלק מסורתי עם בזיליקום, שזיפים וחמאה, לקחנו את והפכנו אותו לסלט קוביות סלק עם לימון ומעט סילאן.

מצרכים:

3 סלק מבושלים קלות חתוכים לריבועים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות סילאן טבעי

רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור

כף שמן קנולה.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים, מומלץ להגיש קר.

אוסטרליה מול מקסיקו

סלט קוואקמולה על צנים. מסתבר שהאוסטרלים היו הראשונים שהגו את הרעיון של סלט אבוקדו על צנים.

אז לקחנו את סלט הקוואקמולה המקסיקאני עם הרעיון האוסטרלי.

יפן

היפנים כיידוע חובבים סויה ולכן מה יכול להיות יפני יותר מפולי אדממה חלוטים? רק לא להגזים עם ההמלחה! זהו אחד הנשנושים הטעימים והמזינים ביותר שיש!

צרפת- רטטוי

תבשיל של ירקות: פלפל אדום וירוק, בצל, קישואים, עגבניות עם שמן זית ועשבי תיבול מוקפצים במחבת. אפשר להמיר את הרעיון ולהכניס את הירקות לתנור עם עשבי תיבול ושמן זית.

מצרכים:

2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים

פלפל ירוק בהיר חתוך לרבע

2 עגבניות חתוכות לרבעים (או עגבניות שרי חתוכות לחצאים)

2 קישואים פרוסים לרצועות עבות(רוחב אצבע)

בצל סגול (אפשר גם לבן) חתוך לשמיניות.

כף שמן זית

כף מלח גס

4-5 עלי בזיליקום קצוצים.

כף עלי תימין

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. מפזרים את המלח על גבי הירקות
  2. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד שהירקות מקבלים צבע שחום.
  3. מעבירים את הירקות לקערת הגשה, מוסיפים את שמן הזית והבזיליקום והתימין.
  4. אפשר להגיש חם או קר.

ספרד- זיתים

הזיתים עשירים בשומן בלתי רוויה הקשור להורדת כולסטרול ומניעת מחלות לב.

ברזיל- אסאי

האסאי הוא פרי הגדל בברזיל, עשיר בנוגדי חמצון. אך מכיוון שבארץ קשה להשיג אסאי שלם, לקחנו את הרעיון בברזיאלי והמרנו אותו לישראל- תוספת של פירות יער קפואים למלון ואבטיח.

שוויץ- סלט גבינה

הסלט הגבינה השוויצרי הוא גבינה במרקם יוגורטי עם עשבי תיבול. לרוב מוגש לצד ירקות או כעכים. אז לקחנו  את הסלט השוויצרי והמרנו אותו ליוגורט עיזים  המוגש עם גזר, קולורבי, בצל ירוק, גמבה ומללפון חתוכים לרצועות.

איך מכינים את הסלט השוויצרי?

מצרכים:

כוס יוגורט עיזים

2 כפות גבינה לבנה 5%

צרור עירית קצוצה

רבע כפית פפריקה

3 כפות צנוברים קלויים קלות (לא חובה, אבל שדרוג נחמד).

אופן ההכנה:

מערבבים את המרכיבים ביחד ומגישים לצד ירקות חתוכים (גזר, קולורבי, מלפפונים,פלפלים, כרובית).

טוניס- עאריסה

כולנו מכירים את העאריסה החריפה, יכולה להיות תוספת נחמדה לירקות וגבינות שהגשנו.

אנגליה- Flap jacks, עוגיות גרנולה

ה"פלאפג'קס" הם חטיפים אנגליים העשויים משיבולת שועל, חמאה וסירופ מייפל. אז לקחנו את הרעיון האנגלי והמרנו אותו לגירסא  בריאה יותר וגם טבעונית

מצרכים:

2 כוסות שיבולת שועל עבה

חצי כוס טחינה גולמית

3 כפות סירופ מייפל (אפשר להמיר בסילאן)

2 כפות קוקוס טחון

חצי כוס אגוזים טחונים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים יחד.
  2. משטחים את התערובת על גבי תבנית של 20*20 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.
  3. מכניסים לתנור שחומם שמראש לחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד הקצוות מעט שחומים.
  4. חותכים לריבועים כל עוד התערובת חמה. ממתינים שיתקרר ומגישים.

פנמה- לחם קפה ותמרים

מתכון המגיע אלינו ישר מפנמה, לחם שהוא סוג של עוגה, אך עשירה בסיבים תזונתיים, משביעה.

מצרכים:

180 גר' תמרי מג'הול  קצוצים (כ-7 יחידות)

150 מ"ל קפה

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות סודה לשתייה

180 גר' קמח חיטה מלאה

2 חלבוני ביצה

1 שקית סוכר וניל

1 כף דבש

40 גר' תערובת אגוזים לא ממולחים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את התמרים,1 כפית אבקת אפיה והקפה (מכינים נס קפה, רק בלי החלב)
  2. מערבבים את הקמח, 1 כפית אבקת אפייה, סודה לשתייה ותערובת האגוזים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החלבונים עם הסוכר והדבש עד לקבלת קצף לבן
  4. מוסיפים לקערת הביצים את התמרים והקפה מערבבים במהירות, מוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. שופכים לתבנית אינגליש, משומנת קלות.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות, ל-45 דקות.
  7. פורסים חתיכות של כ-3 ס"מ.

** מומלץ להוסיף מעט רבע כפית הל טחון וכפית קקאו לארומה.