מתכונים מרעננים לקיץ: שני סלטים וקינוח טפיוקה אחד

שלוש כוסות על מצע במבוק מלאות בקינוח טפיוקה ומעליו פירות שונים

לכבוד הקיץ שכבר כאן, אניה רויטפלד, דיאטנית קלינית ממחוז השרון במכבי ואילנית סנדרוביץ דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה במכבי, מגישות לכן מתכונים קלילים, בריאים ופשוטים להכנה, לסלט סלק עם צנוברים, סלט אדממה וקינוח טפיוקה ופירות שירעננו כל יום לוהט

מתכון לסלט סלק עם צנוברים:

מצרכים ל-5 מנות:

2 סלקים קטנים מבושלים (250 גרם)
50 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% (אפשר גם 3%)
2 כפות צנוברים
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
1 כף מיץ לימון סחוט
חופן עלי נענע

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הסלק לקוביות.
  2. חותכים את הגבינה לקוביות או מגרדים אותה באמצעות פומפייה עבה.
  3. קוצצים גס את עלי הנענע.
  4. קולים את הצנוברים למשך כמה שניות על מחבת (אם רוצים ולפי הטעם).
  5. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים בשמן שומשום, לימון סחוט ונענע.

ערכים תזונתיים:

64 קלוריות למנה

המתכון מאת: אניה רויטפלד, דיאטנית קלינית ממחוז השרון במכבי

מתכון לסלט פולי סויה (אדממה):

רובנו מכירים את פולי הסויה – האדממה, כנשנוש שמגישים בפאבים ובמסעדות בתוספת מעט מלח גס. עם זאת, פולי הסויה הם מקור נפלא לחלבון מלא מהצומח, ולכן הם מעולים לא רק לנשנוש אלא גם כבסיס לארוחה בפני עצמה. כיום ניתן למצוא בחנויות השונות פולי סויה קפואים וקלופים (ולא רק בתרמילים) שמהם ניתן להכין בקלות סלט משביע ודל קלוריות.

מצרכים ל-2 מנות:

1 כוס פולי סויה קלופים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל סגול קצוץ
1 סלסילת עגבניות שרי חצויות
2 כפות קוטג׳ 3% (לטבעונים: ניתן להחליף ב-2 כפות טחינה.)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל, מיץ לימון, פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים.

ערכים תזונתיים:

185 קלוריות למנה

המתכון מאת: אילנית (ילנה) סנדרוביץ, דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה במכבי

קינוח טפיוקה ופירות:

הטפיוקה היא עמילן המופק משורש היוקה הדרום אמריקאי, אשר מעובד לגרגרים. הטפיוקה כשלעצמה היא חסרת טעם, אך סופגת את הנוזלים והטעמים שבהם היא מושרית. כשמשרים את גרגירי הטפיוקה בנוזלים הם סופחים אותם ומקבלים מרקם ג'לטיני וצורת פנינה, ויכולים להוות בסיס למגוון קינוחים קלילים ודלים בקלוריות ובשומן.

מצרכים ל 8-6 מנות:

1/2 כוס פניני טפיוקה
2 כוסות חלב (ניתן להמיר את החלב בחלב קוקוס או במשקה שקדים.)
1 כף תמצית וניל או תמצית פיסטוק
3 כפות סוכר או תחליף סוכר כגון סוכרלוז
עלי נענע

לרוטב:

1 כוס תותים טחונים (שאותם ניתן להמיר בפסיפלורה, קיווי טחון או פירות יער מופשרים עם הנוזלים).

 אופן ההכנה:

  1. מוזגים את החלב לסיר ומחממים אותו, או לחילופין מחממים את החלב במשך 3-2 דקות במיקרוגל בכלי מתאים.
  2. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ומערבבים עד להרתחה.
  3. מוסיפים לתערובת את הטפיוקה ומשרים אותה למשך כשעה לפחות.
  4. מעבירים את פניני הטפיוקה לכוסות אישיות.
  5. יוצקים מעל פניני הטפיוקה 3-2 כפות מהפירות בכל כוס.
  6. מצננים במקרר למשך 3-2 שעות לפחות.
  7. לקישוט ניתן להניח על כל קינוח 3-2 עלי נענע

ערכים תזונתיים:

82 קלוריות למנה

 המתכון מאת: אילנית (ילנה) סנדרוביץ, דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה במכבי

בתיאבון!