מתכון מנצח לסלמון בתנור
ביקשנו מכם הגולשים לשלוח לנו מתכונים בריאים לארוחות שישי ואתם נענתם בשמחה. עכשיו הגיע תורנו לשתף את המתכונים המוצלחים ביותר והפעם – המתכון (המנצח) של הגולשת תמי סמסונוב לדג סלמון בתנור.
המצרכים:
נתחי דג סלמון.
ירקות – בטטה, כגון גזר, פלפלים, קישואים, כרובית, בצל וברוקולי.
שמן זית.
תבלינים.
להכנת הרוטב:
סילאן, סויה, שמן זית, תבלין צ'ילי, ג'ינג'ר, מיוקל, מים.
אופן ההכנה
- חותכים את הירקות חיתוך גס ומניחים בתבנית.
- שופכים על הירקות 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
- מניחים מעל את נתחי הסלמון.
- מתבלנים בפפריקה ותבלין טוסקנה.
- ניתן להוסיף מספר גבעולי רוזמרין.
- מכינים את רוטב הצ'ילי מופחת הסוכר:
3 כפות סילאן, 2 כפות סויה, 2 כפות שמן זית, כפית תבלין צ'ילי, רבע כפית ג'ינג'ר, 2 כפות מיוקל ורבע כוס מים. - בוזקים את הרוטב מעל הדג.
- מכניסים לתנור ל-30 דקות בחום בינוני-גבוה.
- ברגע שהדגים והירקות מזהיבים מוציאים ומגישים.
בתיאבון 🙂