מתכון לתבשיל חורפי
איילת דבי, דיאטנית במכבי שירותי בריאות, מפנקת אותנו במתכון לתבשיל שהוא ארוחה מלאה
מצרכים:
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים
- 3 שיני שום
- 3 בטטות קלופות וחתוכות גס
- 2 קישואים בינוניים פרוסים
- 2 גזרים פרוסים
- מלח
- פלפל
- אפשר להוסיף טימין, פפריקה או תבלינים נוספים לפי הטעם
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-200 מעלות
שמנו מעט קדרת חרס, סיר ברזל או פויקה
הניחו את כל הירקות בקדירה ותבלו היטב
אפו בתנור או הניחו את סיר הפויקה על האש במשך כשעה
חלופות: בהתאם לטעמכם אפשר להוסיף לקדירה ירקות אחרים: כרובית, דלעת (לקדרת ירקות בכתום-לבן); ארטישוק ירושלמי, לפת ושורש פטרוזיליה (לקדירת ירקות שורש).
** בפוייקה: אפשר לגוון ולהוסיף 500 ג' כרעיים או שוקיים של עוף (ללא עור). את העוף מוסיפים לאחר השום והבצל. כעבור כ-5 דקות של השחמה מוסיפים את הירקות ואת תבלינים, מכסים במים ומבשלים. אם לאחר כשעה נראה שהתבשיל עדיין רטוב, יש להסיר את המכסה ולהמשיך בבישול.
במתכון הבסיסי |
במנה (1/5 מהתבשיל) |
במתכון עם עוף |
במנה (1/5 מהתבשיל) |
|
קלוריות |
1,045 |
210 |
1,850 |
370 |
חלבון |
19 |
4 |
160 |
30 |
שומן |
30 |
6 |
66 |
12 |
פחמימות |
170 |
35 |
170 |
35 |
סיבים |
10 |
2 |
10 |
2 |