מתכון לארוחה מפסקת: סלמון על מצע עדשים שחורות

סלמון

ארוחה מפסקת דורשת התארגנות ומחשבה מראש: על מנת לתרום לתחושת שובע ממושכת, נרצה שכמות החלבון והשומנים הבריאים בארוחה יהיו מספקים. סיון פלג, דיאטנית קלינית במכבי, משתפת אותנו במתכון בריא ומתאים לערב הצום.

בערב יום כיפור נעדיף מאכלים אשר לא יגרמו לצמא מוגבר זמן רב לאחר הארוחה, ולכן מומלץ שלא להגזים בכמות המלח והתבלינים החריפים. דגים וקטניות עשירים מאוד בחלבון ולכן מתאימים להיות מרכיב עיקרי בארוחה המפסקת. התבלון העדין מעניק טעם מדויק ללא צורך בהוספת תבלינים נוספים.

מתכון לפילה סלמון ועדשים שחורות

מתאים ל-2 סועדים

מצרכים:

2 יחידות פילה סלמון נקיות מעצמות

1 כוס עדשים שחורות שהושרו במשך הלילה

4 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות

3 קישואים חתוכים לקוביות

1 בצל גדול חתוך דק

3 שיני שום כתושות

צרור עלי פטרוזיליה

צרור עלי כוסברה

כפית עלי רוזמרין (מענף אחד קטן)

1 כף שמן זית לדג ו-2 כפות שמן זית לירקות

1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור ל-190 מעלות ולסדר את יחידות הסלמון על נייר אפייה.
  • להזליף כף שמן זית ולפזר כוסברה, פטרוזיליה ורוזמרין (מומלץ להשתמש בידיים על מנת לעסות את הדג ולמרוח את התבלינים באופן אחיד).
  • בזמן שהדג נאפה, לבשל את העדשים בסיר עם מים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה להנמיך מעט את האש ולכסות כ-20 דקות או עד לריכוך.
  • לשים 2 כפות שמן זית במחבת ולהוסיף בצל ושום. לטגן קלות עד להזהבה.
  • להוסיף קוביות ירקות וקישואים, להנמיך את האש ולהוסיף 1/4 כוס מים רותחים.
  • לבשל את הירקות עד לריכוך כמעט מלא.
  • להוסיף את העדשים השחורות לתערובת הירקות ולהקפיץ עוד 1-2 דקות.
  • לסדר בצלחת את העדשים השחורות ומעליהן את הסלמון האפוי.

בתיאבון וצום קל!

רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה בפייסבוק!