מה הקשר בין יום ירושלים לחובזה?
מה הקשר בין יום ירושלים לחובזה? אלה קליוט, דיאטנית במכבי, משתפת אותנו בכמה עבודות מעניינות על חוביזה ומצרפת מתכון בריאותי וטעים. מכירים מתכונים טעימים נוספים מירקות ירוקים? שתפו אותנו בתגובות!
חוביזה, או בשמה העברי: חלמית, הוא צמח עקשן אשר צומח בכל מקום פנוי אפשרי: סמטאות ורחובות צרים, לצד כבישים ובין אבנים, כמו למשל על חומות עיר העתיקה בירושלים. הטעם של החוביזה מזכיר את טעמו של התרד. בעלים הטריים והצעירים אפשר להשתמש לסלט. בסוף העונה של החוביזה (סוף אביב) העלים נהים גסים יותר, ולכן מתאימים יותר לבישול.
מספרים שבימי המצור על ירושלים במלחמת העצמאות, עקב מחסור במזון ורעב, התחילו להתשמש בחוביזה בצורה מאוד רחבה, מכיוון שצמח זה צמח בכל מקום והיה פתרון נוח וזמין.
לחוביזה יתרונות תזונתיים רבים: היא עשירה מאוד בברזל ובחומצה פולית, ומכילה יחסית לשאר הירקות כמות גבוהה של חלבון. כמו כל הירקות הירוקים, גם חוביזה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים.
מתכון לפשטידת חוביזה
מצרכים:
4 בצלים בינוניים
שקית סופר מלאה בעלי חוביזה צעירים ויפים
4 כפות אורז לבן מבושל
1 כף טחינה גולמית
1 מיכל שמנת לבישול 9% (אפשר להחליף שמנת סויה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר להוסיף תבלינים כמו שמיר, פטרוזיליה, שום יבש גרוס, כורכום, כמון
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצלים
- חולטים את העלי חוביזה במים חמים, מסננים ומצננים
- קוצצים את העלים המסוננים
- מערבבים את הבצל, העלים, אורז, טחינה ותבלינים
- אפשר בשלב הזה ליצור קציצות ולטגן
- מוסיפים מיכל שמנת לבישול
- יוצקים לתבנים משומנת מראש ואופים ובתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות
בתאבון!
רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד מכבי תזונה בפייסבוק!