בצק פילוֹ במילוי תרד
מתכון טעים וקליל לבוקר שבת (במקום הבורקס…) מאת איילת דבי, דיאטנית קלינית במכבי.
מניחים על משטח עבודה 4 עלי פילוֹ(ניתן למרוח על העלים כפית שמן קנולה, מדובר בתוספת של 45 קלוריות למתכון).
מכינים מילוי על בסיס 800 ג' תרד עלים קפוא מופשר, 200 ג' גבינה בולגרית 5% , 1 ביצה, מלח, פלפל ,ומעל 2 כפות עמק לייט 9% מגורדת.
אופים ב180 מעלות כ30 דק' ונהנים.
אופציה חגיגית יותר: שמים את המלית לאורך עלי הפילו ומגלגלים לגליל ארוך ודק, יוצרים שבלול מהודק וכורכים סביבו את היתר לשבלול גדול, מושחים בביצה טרופה ובוזקים שומשום.
|
למתכון |
למנה (1/8 פשטידה) |
קלוריות |
888 |
111 |
חלבון |
85 |
10.5 |
שומן |
37 |
4.5 |
פחמימות |
52 |
6.5 |
סיבים |
8 |
1 |
מגישים עם סלט ירקות גדול וצבעוני והרווחתם ארוחה בריאה, קלה וטעימה…