תבשיל עגבניות שרי על מצע קינואה

28367-Blog-photo-40+78
מאירה אסייג, דיאטנית קלינית במכבי, ממליצה לנו על מנה צבעונית, חמה, משביעה ועשירה בנוגדי חמצון, בוויטמינים ובמינרלים

חומרים:

חבילת עגבניות שרי – כ-500 ג'

חצי חבילה שעועית ירוקה (כ-400 ג')

3 כפות שמן זית

כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה ושמיר

מלח ופלפל

4 שיני שום קצוצות

1 כוס קינואה

1.75 כוס מים או ציר ירקות לבישול הקינואה

אופן ההכנה:

מבשלים את השעועית הירוקה במעט מים רותחים עם מלח כ-5–7 דקות ומסננים.

מחממים את שמן הזית במחבת מוסיפים את העגבניות ואת השעועית, ומקפיצים כ-4 דקות. מוסיפים את השום, את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים עוד כ-2–3 דקות.

מכינים את הקינואה על פי הוראות יצרן עם המים או עם ציר הירקות.

להגשה – שמים את הקינואה בצלחת הגשה ומעליה את תערובת הירקות המוקפצים.

מתקבלות כ-8 מנות. כ-115 קלוריות למנה.

בתיאבון!