תבשיל עגבניות שרי על מצע קינואה
מאירה אסייג, דיאטנית קלינית במכבי, ממליצה לנו על מנה צבעונית, חמה, משביעה ועשירה בנוגדי חמצון, בוויטמינים ובמינרלים
חומרים:
חבילת עגבניות שרי – כ-500 ג'
חצי חבילה שעועית ירוקה (כ-400 ג')
3 כפות שמן זית
כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה ושמיר
מלח ופלפל
4 שיני שום קצוצות
1 כוס קינואה
1.75 כוס מים או ציר ירקות לבישול הקינואה
אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית הירוקה במעט מים רותחים עם מלח כ-5–7 דקות ומסננים.
מחממים את שמן הזית במחבת מוסיפים את העגבניות ואת השעועית, ומקפיצים כ-4 דקות. מוסיפים את השום, את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים עוד כ-2–3 דקות.
מכינים את הקינואה על פי הוראות יצרן עם המים או עם ציר הירקות.
להגשה – שמים את הקינואה בצלחת הגשה ומעליה את תערובת הירקות המוקפצים.
מתקבלות כ-8 מנות. כ-115 קלוריות למנה.
בתיאבון!