קסם התמר – מתכון החודש

 28367-Blog-photo-40-5-400x255

אין כמו מתכון טעים וקליל כדי להעביר את החום המעיק של הקיץ. ואם הוא מתוק, אז זה בונוס גדול. ואם הוא בריא? זאת בכלל חגיגה!
אז תיהנו לכם ממתכון לתמרים במלית גבינת צאן!

החומרים:

20 תמרים

2 כפות מיץ לימון

למלית:

200 גרם גבינת צאן עדינה רכה 5%

 2 כפות שמנת חמוצה

1 כף עירית קצוצה דק

1 כף עלי תימין טריים.

להגשה:

מעט חמאה לטיגון או לאפייה

100 גרם פיסטוק קלוי קצוץ גס.

אופן ההכנה:

מגלענים את התמרים אך שומרים אותם שלמים. מניחים בקערה שטוחה ומזליפים עליהם מיץ לימון, ומדי פעם הופכים. משהים כרבע שעה, מניחים על מגבת נייר ומייבשים.

בקערה קטנה מערבבים במזלג את כל מרכיבי המלית. ממלאים את התמרים במלית בעזרת כפית. לפני ההגשה מטגנים את התמרים מכל הצדדים במעט חמאה, או אופים כעשר דקות בתבנית משומנת בחמאה, בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מ"צ. מגלגלים בפיסטוק ומגישים.

באדיבות מועצת הפירות

ערך תזונתי לתמר ממולא ומצופה פיסטוק:

69.8 קלוריות

2.2 גר' חלבון

5.8 גר' פחמימות

4.2 גר' שומן

1 גר' סיבים