פצצת אנרגיה צהובה

כולנו מכירים את הבננה כפרי הצהוב, המתוק והטעים להפליא, שהכי נוח לשים בתיק האוכל של ילדים ומבוגרים. אך האם אנחנו באמת מודעים לערכיה התזונתיים ולצורה בה היא תורמת לבריאותנו?  קבלו כמה עובדות חשובות על פצצת האנרגיה האהובה

בננה מאפין שוקולד צ'יפס

בטיול בטבע, בכיתה, בטירונות ובכל מקום בעצם הבננה היא אחד המפירות הנוחים ביותר לאכילה בחוץ – ללא צורך בקילוף וחיתוך תוך שמירה על הגיינה. ועוד לא דברנו על הערכים התזונתיים שמתלווים לתענוג.

כמה עובדות על פרי הבננה שכדאי לדעת:

  • הבננה היא פרי אקזוטי ששיא עונתו בחורף ובאביב. יש לאכול אותה בצורתה הבשלה, כשצבע קליפתה צהובה, משום שאז הסוכרים שבה יותר זמינים לגוף.
  • הבננה מכילה 3 סוגי סוכרים טבעיים: סוכרוזה, פרוקטוזה וגלוקוזה, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים, ועל כן היא נחשבת ל"מלכת הפירות".
  • בבננה קטנה (100 גר') יש כ-90 קלוריות, מהם 23 גר' פחמימות, 1 גר' חלבון ו-2.6 גר' סיבים תזונתיים מסיסים.
  • הבננה מכילה כמות גדולה של מינרל האשלגן העוזר לשמור על קצב לב, לחץ דם תקין, ויסות התכווצות שרירים ויצירת אנרגיה על ידי ניצול מאגר הפחמימות בגוף, ולכן מומלצת לאכילה לפני אימון ספורטיבי.
  • בננה מעולה כארוחת ביניים: הסיבים התזונתיים גורמים לסוכרים שבה להיספג לאט למחזור הדם ונותנים תחושת שובע לאורך זמן.
  • בננה בשילוב עם יוגורט יכולה להיות ארוחת בוקר מצוינת: כך נקבל אנרגיה זמינה, חלבון עשיר וסידן כדי לפתוח באופן מושלם את היום.
  • הבננה עשירה גם בוויטמיני B, החשובים למערכת העצבים, העור והשיער.
  • הבננה מכילה חומצות אמינו טריפטופאן ההופך בגוף לסרטונין, ולכן יכולה לעזור לייצוב מצב הרוח.
  • בננה בצורתה היבשה מכילה כמות גדולה של שומן וסוכר שמוספים אליה תוך תהליך הייבוש, ולכן כדאי לאכלה בצורתה הטריה.

מתכון למאפינס בננה עשיר וטעים:

המרכיבים:

3 בננות
3/4 כוס חוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
3 ביצים גדולות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס רסק תפוחי עץ טבעי ללא סוכר
1 וחצי כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
כף אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
100 גר' שוקולד מריר מרוסק לפירורים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות צלסיוס.
מכניסים לקערה את החומרים הרטובים: בננות חתוכות, סוכר, ביצים, רסק תפוחי עץ, שמן וחתיכות השוקולד, ומערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפיה והסודה לשתיה, ומערבלים עד לאחידות העיסה.
יוצקים לתבנית לתבנית שקעים עד לכ-3/4 מגובה השקע. אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס מזהיבים, וקיסם שננעץ בתוכם יוצא עם מעט פירורים לחים.
מקררים לטמפרטורת החדר ואוכלים.

  • הכתבה נכתבה בשיתוף רינת נחום דיאטנית מכבי

בתאבון!