פורים: הגרסה הבריאה

משלוח מנות לפורים

המשפט "משנכנס אדר מרבין בשמחה" מזכיר לנו שחג פורים שוב בפתח, ואיתו משלוחי המנות העמוסים בכל טוב. אורלי כהן, דיאטנית קלינית במכבי, מסבירה לנו איך להרכיב משלוחי מנות שישמרו על בריאותינו.

ברוב המקרים, נוהגים להרכיב את משלוחי המנות ממגוון סוגים של ממתקים ועוגיות קנויות, שעולים מחיר קלורי ובריאותי יקר. אבל עם קצת השקעה ויצירתיות, אפשר להרכיב משלוח מנות טעים בצורה בריאה ושונה. עבור מי שמעוניין להפוך השנה את משלוח המנות למופחת בקלוריות, בריא יותר אך טעים לא פחות, הנה מספר רעיונות:

  • רכשו אריזות קטנות ואישיות של חטיפים/ממתקים, או כלי למשלוח המנות בגודל סביר.
  • הכניסו למשלוח ממתקים בריאים יותר, כגון:

חטיף שוקולד 92 קלוריות (עדיף מריר)

חטיפי בריאות או חטיפי דגנים- עד 100 קק"ל

פירות יבשים, אגוזים ושקדים באריזות אישיות

סוכריות ללא סוכר

חטיף "תפוחונים" טבעי ללא תוספת סוכר

חטיפי מיני חלבה

שקית קטנה של שלווה (חיטה תפוחה)

חטיפי שוקולד מריר ופצפוצי אורז ביתיים

מאפינס ביתי עם פירות יבשים

הכינו כדורי "שוקולד" ביתיים משילוב של תמרים, אגוזים וקקאו

עוגיות גרנולה ביתיות

  • שלבו הפתעה במשלוחי המנות:

במקום ממתק או חטיף נוסף, ניתן לשלב הפתעה נחמדה עבור הילד או הילדה שיקבלו את המשלוח.

בצורה זו, תשמרו על מנהג משלוח מנות איש לרעהו ברוח המצווה, האחווה וגם ברוח התזונה הנכונה.

מתכון בריא יותר לבצק פריך של אוזני המן:

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • כוס שמן קנולה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 5-3 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה

הוראות הכנה:

  • להקציף את הביצים השלמות עם השמן והסוכר במהירות גבוהה למשך כ-5 דקות.
  • להנמיך את מהירות ההקצפה ולהוסיף קורנפלור, אבקת אפייה וקמח, ולעבד לבצק אחיד.
  • לאחר קריצת העיגולים ויצירת אוזני ההמן הממולאים יש לאפות ב-180 מעלות, כ-20-30 דקות.

הערות נוספות למתכון:

  • ניתן להמיר חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא.
  • ניתן להמיר את הסוכר בממתיק מלאכותי (למשל על בסיס סוכרלוז), או להפחית מכמותו במתכון – זכרו כי המתיקות מתקבלת גם מהמילוי.
  • הכינו את מילויי אזני ההמן מפירות יבשים ואגוזים קצוצים, ממעט ריבה דיאטטית עם גרידת לימון, מקוביית שוקולד מריר או מטחינה עם דבש שיוצרים יחדיו ממרח חלבה ביתי.

חג פורים שמח!