על האש ולצדה: מתכונים לוהטים לל"ג בעומר

בננות חתוכות וצלויות ובמרכזן שיפוד

 ל"ג בעומר מתקרב ואיתו המדורות וארוחות ה"על האש". לרגל החג דיאטניות מכבי מגישות לכם מתכונים שישדרגו כל ארוחה סביב המדורה, בהם מתכון לחומוס ביתי, פלפלים קלויים וקינוח בננות בשוקולד על האש

ארוחות על האש סביב המדורה או המנגל הן הזדמנות טובה לא רק לבילוי ולארוחה מלאת הנאה משותפת עם המשפחה ו/או החברים, אלא גם לאכילת מזון טעים ובריא. בעוד שצליית בשר על אש גלויה אינה מומלצת, מאחר שחריכתו עלולה ליצור חומרים המגבירים את הסיכון למחלות ולסרטן, צליית ירקות ופירות על האש היא בטיחותית ומומלצת יותר. לכן, מומלץ לשלב ירקות או פירות צלויים על האש, בנייר כסף או על שיפודים.
אם אתם חוגגים סביב המדורה או המנגל, תוכלו לצלות ירקות אחרים כמו קישואים, תירס, גזר, חציל (לאחר שחוררתם אותו במזלג) ועוד. כל מה שצריך לעשות הוא לעטוף את הירקות בנייר כסף, להוסיף תיבול קל לפי הטעם, ולצלות על המנגל או על הגחלים שלצד המדורה. בנוסף לכך, הכנו עבורכם כמה מתכונים למאכלים בריאים וטעימים שיגוונו ויעשירו את הארוחה.

ממרח חומוס ביתי:

מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס

1/3 כוס טחינה

1/3 כוס מים

3 שיני שום כתושות

מיץ מלימון שלם

מלח

1/2 כפית כמון טרי כתוש

*ניתן להוסיף כפית דבש לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. משרים את גרגירי החומוס במים במשך הלילה.
  2. לאחר ההשריה, מבשלים את גרגירי החומוס עד שהם מתרככים.
  3. מרסקים את כל המצרכים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מעבירים לכלי הגשה ואוכלים בתיאבון.

*ניתן לשמור את החומוס במקרר כ 4-3 ימים, אך לא במשך זמן ארוך יותר מאחר והוא אינו מכיל חומרים משמרים.

המתכון מאת: ריטה שאוליאן, דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה

פלפלים קלויים:

מצרכים:

1 ק"ג פלפלים טריים

חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הפלפלים.
  3. אופים את הפלפלים במשך כ-30 דקות עד שהם מתרככים.
  4. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הפלפלים בכלי סגור למשך לפחות כשעה.
  5. מקלפים את הקליפה הדקה של הפלפלים, ומסירים מהם את הגבעול והגרעינים, ומכניסים אותם שלמים או חתוכים לכלי סגור עם מכסה.
  6. מזליפים על הפלפלים חומץ בלסמי ומאחסנים במקרר בכלי סגור.

המתכון מאת: שוש אבני, דיאטנית קלינית ממחוז הצפון

קינוח בננות בשוקולד על האש:

מצרכים:

6 בננות בשלות

1 חבילת שוקולד מריר איכותי

6 כפיות קוקוס טחון

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבננות
  2. חורצים כל בננה לאורכה, ומשאירים את שני קצותיה שלמים כדי שהיא תשמור על צורתה.
  3. ממלאים כל בננה ב-4 קוביות שוקולד לאורך החריץ, מניחים על נייר כסף חתוך לריבוע, מפזרים כפית אבקת קוקוס ועוטפים בצורת סוכריה – מלפפים את שני הקצוות ומותירים פתח במרכז מלמעלה.
  4. צולים על האש למשך כ 5-8 דקות, עד לריכוך של הבננות והשוקולד.
  5. מניחים את הבננות הצלויות סגורות בנייר הכסף, ממתינים שיתקררו מעט, ואוכלים בתיאבון.

המתכון מאת: עמית ספיר, דיאטנית קלינית ממחוז המרכז

קינוח בננות צלויות במדורה:

  1. חותכים בננות לפרוסות עם הקליפה.
  2. משפדים את הבננות על שיפוד וצולים במדורה, כפי שצולים מרשמלו
  3. לאחר הצלייה תוכלו לפזר על הבננות קינמון/אבקת קקאו או מעט סירופ שוקולד.

המתכון מאת: אילנית (ילנה) סנדרוביץ, דיאטנית קלינית ממחוז ירושלים והשפלה

בתיאבון!:)