עוגת שוקולד משודרגת

זמן קריאה: דקה אחת
|
26 בינו' 2017

עוגת שוקולד

ללא ספק, שוקולד אכן יכול להעלות את מצב הרוח 🙂 לכבוד יום עוגת השוקולד הבינלאומי, לילך מוזס, דיאטנית בסניפי שדרות ואופקים במכבי, משתפת אותנו במתכון טעים ובריא יותר לבראוניז טעימים!

לפני שתמשיכו לקרוא, עדאי לציין שעדיין, מומלץ להגביל את כמויות השוקולד שאנו צורכים בעזרת דרכים נוספות להעלאת המורל, כגון: פעילות גופנית, נתינה ומעשים טובים, עיסוק בתחביבים ועוד. על מנת לשפר מצב רוח ללא ייסורי מצפון, כדאי להתאמן ככל האפשר על דרכים שאינם מערבים אכילה. כך, נוכל להרגיש טוב עם עצמינו וגם לשמור על הבריאות. אך אם לפעמים "אין ברירה" ושוקולד הוא צו השעה, תוכלו להשתמש במתכון חומיות משודרג ללא חמאה, אלא עם שמנים בלתי רוויים ומופחת סוכר יחסית למתכון המקורי.

מתכון חומיות (בראוניז) "סוף הדרך"

מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר

2 כפות אבקת קקאו

שליש כוס שמן

0.75 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס קמח

2 כפות ברנדי או ליקר

כוס אגוזי מלך קצוצים

0.5 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

  • טורפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה.
  • ממיסים את השוקולד בבן – מארי ומערבבים אותו לאט אל תוך תערובת הביצים.
  • מוסיפים את השמן, הקמח, אבקת האפייה והקקאו ולבסוף את הברנדי והאגוזים תוך ערבוב איטי עד לקבלת תערובת חלקה.
  • אופים בתבנית מרובעת בינונית-קטנה (22X31 ס"מ) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה, עד שסכין שננעצת בעוגה יוצאת יבשה.
  • מחלקים את העוגה לקוביות 5X5, מאחסנים במכל סגור ומשתדלים לא לאכול הכל לבד. (טעים גם כשחם וטרי וגם אחרי מספר ימים).

העוגה מכילה בסך הכל 24 פרוסות, בכל פרוסה כ-150 קלוריות.

בתיאבון!