סלט עדשים שחורות ודלעת

27421-Newsletter-JAN-Templat-483x191-px_V1

סלט קליל וטעים של הדיאטנית בתיה אלימלך המתמחה גם בתזונה לחולי סוכרת ומומחית בעמוד מכבי אנדוקרינולוגיה.

סלט המתאים לכל ארוחה המכיל עדשים שחורות, דלעת וגבינה, מתאים גם לחולי סוכרת* וזאת מכיוון שלקטניות יש השפעה טובה על ערכי הסוכר ביחס לפחמימות אחרות.

מצרכים ל-10 מנות:

300  גרם עדשים שחורות אורגניות

500  גרם (עם הקליפה) דלעת

500  גרם עגבניות שרי תמר

250  גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%

 1 חבילת פטרוזיליה

 1 חבילת בצל ירוק (רק החלק הירוק)

 מיץ מחצי לימון

 עלי מרווה

 כפות שמן זית

  2שיני שום כתושות

 כפית תבלין טוסקנה

  מלח ים

  פלפל שחור

הכנה:

לבשל את העדשים עם כ3 כוסות מים בסיר עד לריכוך (כ25 דקות). להוסיף עוד מים במידת הצורך.

לחתוך את הדלעת ללא הקליפה לקוביות קטנות

לחתוך את עגבניות השרי לחצאים

לשטוף ולקצוץ את הפזרוזליה והבצל דק דק

לחתוך את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות

במחבת לחמם שמן זית ועלי מרווה

להוסיף את הדלעת ולטגן מספר דקות עד לריכוך כמעט מלא

להוסיף את עגבניות השרי ל2-3 דקות על מנת שימרבו קלות אך עדיין ישמרו מעט על צורתן

להוסיף את השום, מלח, פלפל, תבלין טוסקנה ולערבב.

בקערה נפרדת לערבב את הפטרוזיליה והבולגרית יחד ולהוסיף את מיץ הלימון.

כשהעדשים מוכנות, לערבב אותן יחד עם תערובת הדלעת והעגבניות.

ניתן לקרר ולערבב את העדשים והגבינה יחד ולאכול קר

או לערבב את העדשים החמות עם הירק והגבינה בסמוך להגשת המנה חמה.

בתיאבון!

* לחולי סוכרת מומלץ לאכול בין כוס-1-2 של הסלט הזה בארוחה ולבדוק שעתיים לאחר האוכל את ערכי הסוכר על מנת לדעת עם עמדו בערכי המטרה לאחר האוכל.