סלט ירקות שורש, תפוח ורימון

זמן קריאה: דקה אחת
|
3 בספטמבר 2018

ראש השנה מתקרב וזה הזמן להתחיל לחשוב על התפריט של ארוחת החג. הנה הצעה לסלט שהוא גם טעים, גם יפה לעין וגם מכיל כמה מ"כוכבי" החג – תפוח ורימון. בתיאבון!

זהו סלט פריך, צבעוני ומלא בבריאות.

הוא מתאים מאוד לארוחת החג (ניתן לשמור מעט מתערובת הירקות בצד ללא תיבול ולאכול גם למחרת).

מצרכים:

עלי חסה מחסה אחת.

2 קולורבי קלופים.

3 גזרים בינוניים קלופים.

1 סלק בינוני קלוף.

2 תפוחים ירוקים בינוניים.

4 כפות גרעיני רימון.

10 אגוזי מלך חתוכים גס.

לרוטב:

1 כף רכז רימונים.

מיץ מחצי לימון.

2 כפיות דבש.

2 כפיות שמן קנולה.

¼ כפית מלח.

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את עלי החסה (עדיף להשתמש בסכין ולא לקרוע ביד, על מנת לקבל מראה חגיגי ואלגנטי יותר) ולשים בקערה.
  2. לחתוך את הגזר, הקולורבי והסלק לרצועות דקות וקצרות ("ג'וליאנים") ולהוסיף אל הקערה.
  3. לחתוך את התפוחים לפלחים דקים ולהוסיף אל הקערה.
  4. להוסיף את אגוזי המלך וגרעיני הרימון.
  5. לערבב בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב (כדאי לטעום ולתקן לפי טעם אישי).

מומלץ מאוד לחכות עם הוספת הרוטב עד לסמוך להגשה על מנת לשמור על פריכות הירקות.

 

בתיאבון וחג שמח!