סודות מהמטבח: מתכון לעוגת תפוחים קלילה ובריאה

זמן קריאה: 2 דקות
|
6 בספט' 2015

עוגת תפוחים

לפי המסורת היהודית, אמורים לאכול אותם בכל שנה חדשה. אך תפוחים הם מבין הפירות הבריאים ביותר שיש ומומלץ לאכול אותם לאורך כל השנה. מעבר לכך, הם משתלבים נהדר במגוון קינוחים. לכבוד השנה החדשה, מאירה גולדמן, דיאטנית במכבי שירותי בריאות, שיתפה אותנו במתכון קליל, מהיר ובריא לעוגת תפוחים עם מעט קלוריות:

מצרכים:

  • 4 תפוחי סמיט  גדולים בקליפתם או כל פרי אחר ( 600 גר' )
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית  גדושה קינמון

לבצק :

  • 1/2 כוס שמן קנולה ( 100 גר' )
  • 3/4 כוס  סוכר לבן + 1 כף סוכר חום ( גר' 10 חום + 110 גר' לבן )
  • 3 ביצים גדולות (L)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס  קמח תופח (100 גר')
  • גרידת לימון/תפוז

אופן ההכנה:

  1. לשטוף את התפוחים ולחתוך אותם עם הקליפה לקוביות, או לפרוס במעבד מזון.
  1. לערבב את התפוחים עם קינמון וסוכר וניל.
  1. לרסס תבנית מלבנית בגודל של  25 / 20 ס"מ בתרסיס שמן, ולשטח את התפוחים על התבנית.
  1. במעבד מזון / מיקסר לערבב לפי הסדר: שמן, סוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון/תפוז ל – 4-5 דק'. לאחר מכן, להוסיף את הקמח ולערבב יחד כ – 2 דק' נוספות .
  1. לשפוך את הבצק על הפירות, ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ– 45 דק' עד להשחמה. מומלץ להגיש את העוגה בעטרות נייר.
  • כל העוגה שווה ל – 2300 קל'. חלוקה ל – 24 ריבועים – כל ריבוע שווה  ל – 95 קל' (בדומה לחטיף).
  • מומלץ לחמם את העוגה לפני ההגשה. אפשר להוסיף כדור גלידה דיאטטית. הערך הקלורי של העוגה עם הגלידה =  120 קל'.