נעים בבטן: מרק אפונה בריא וטעים לחורף!

זמן קריאה: 0 דקות
|
15 בינו' 2019

מרק אפונה

אוהבים מרק? המתכון הבא הוא בשבילכם! מתכון למרק אפונה שתמיד מצליח מפי נילי מילר קלמן, רכזת טיפולי בית, מחוז דרום במכבי.

רגע לפני שתמשיכו לקרוא, כדאי לדעת: האפונה שייכת לקבוצת הקטניות, אותן מכנים "מזון על" בגלל התכונות הייחודיות שלהן: עשירות בחלבון, סיבים ומקור לברזל לצמחונים.

מצרכים לכ-10 מנות:

בצל גדול

כוס וחצי אפונה יבשה

3 שיני שום

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל

בטטה גדולה

כף שמן זית

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בכף שמן זית.
  • מוסיפים את האפונה היבשה, השום והתבלינים.
  • מוסיפים 2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים בטטה חתוכה לקוביות.
  • מבשלים כשעה עד שהאפונה רכה.
  • ניתן לטחון אם רוצים מרקם חלק.

הרכב תזונתי למנה:

אנרגיה: 174 קלוריות

חלבון: 6.5 גרם

סיבים: 7 גרם

אשלגן: 417 מ"ג

סידן: 45 מ"ג

 

בתיאבון!

 

רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה בפייסבוק!