נעים בבטן: מרק אפונה בריא וטעים לחורף!

מרק אפונה

אוהבים מרק? המתכון הבא הוא בשבילכם! מתכון למרק אפונה שתמיד מצליח מפי נילי מילר קלמן, רכזת טיפולי בית, מחוז דרום במכבי.

רגע לפני שתמשיכו לקרוא, כדאי לדעת: האפונה שייכת לקבוצת הקטניות, אותן מכנים "מזון על" בגלל התכונות הייחודיות שלהן: עשירות בחלבון, סיבים ומקור לברזל לצמחונים.

מצרכים לכ-10 מנות:

בצל גדול

כוס וחצי אפונה יבשה

3 שיני שום

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל

בטטה גדולה

כף שמן זית

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בכף שמן זית.
  • מוסיפים את האפונה היבשה, השום והתבלינים.
  • מוסיפים 2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים בטטה חתוכה לקוביות.
  • מבשלים כשעה עד שהאפונה רכה.
  • ניתן לטחון אם רוצים מרקם חלק.

הרכב תזונתי למנה:

אנרגיה: 174 קלוריות

חלבון: 6.5 גרם

סיבים: 7 גרם

אשלגן: 417 מ"ג

סידן: 45 מ"ג

בתיאבון!

רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה בפייסבוק!