מתכון לתבשיל חורפי

22805-Blog-Photo-NEW_lev-(21637)-4

איילת דבי, דיאטנית במכבי שירותי בריאות, מפנקת אותנו במתכון לתבשיל שהוא ארוחה מלאה

מצרכים:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים חתוכים
  • 3 שיני שום
  • 3 בטטות קלופות וחתוכות גס
  • 2 קישואים בינוניים פרוסים
  • 2 גזרים פרוסים
  • מלח
  • פלפל
  • אפשר להוסיף טימין, פפריקה או תבלינים נוספים לפי הטעם

הוראות הכנה:

חממו תנור ל-200 מעלות

שמנו מעט קדרת חרס, סיר ברזל או פויקה

הניחו את כל הירקות בקדירה ותבלו היטב

אפו בתנור או הניחו את סיר הפויקה על האש במשך כשעה

חלופות: בהתאם לטעמכם אפשר להוסיף לקדירה ירקות אחרים: כרובית, דלעת (לקדרת ירקות בכתום-לבן); ארטישוק ירושלמי, לפת ושורש פטרוזיליה (לקדירת ירקות שורש).

** בפוייקה: אפשר לגוון ולהוסיף 500 ג' כרעיים או שוקיים של עוף (ללא עור). את העוף מוסיפים לאחר השום והבצל. כעבור כ-5 דקות של השחמה מוסיפים את הירקות ואת תבלינים, מכסים במים ומבשלים. אם לאחר כשעה נראה שהתבשיל עדיין רטוב, יש להסיר את המכסה ולהמשיך בבישול.

במתכון הבסיסי

במנה (1/5 מהתבשיל)

במתכון עם עוף

במנה (1/5 מהתבשיל)

קלוריות

1,045

210

1,850

370

חלבון

19

4

160

30

שומן

30

6

66

12

פחמימות

170

35

170

35

סיבים

10

2

10

2