מתכון לפאי שוקולד טעים ובריא
רוצים להכין עוגת שוקולד ומחפשים מתכון בריא? הגולשת גולדי אלישר משתפת אותנו במתכון לפאי שוקולד מדהים ודל פחמימה.
מצרכים:
100 גר' קמח שקדים
2 כפות קמח קוקוס
100 גר' חמאה
100 גר' שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו
כף אבקת קקאו
15 טיפות סוכלרוז נוזלי
125 מ"ל קרם קוקוס
125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אגוזים טחונים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את קמח שקדים, החמאה, קמח הקוקוס, אבקת קקאו ואת טיפות הסוכרלוז הנוזלי.
- יוצרים בצק.
- משטחים 3/4 מהכמות בתבנית פאי.
מכינים את המלית:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר.
- מערבבים יחד עם קרם קוקוס והשמנת מתוקה ומשטחים על הבצק.
- אופים בחום 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
- מוסיפים לרבע הבצק שנותר אגוזים טחונים, מפוררים מעל למלית ומכניסים שוב לתנור לכ+10 דקות.
בתאבון!