מתוק לו

22805-Blog-Photo-NEW_lev-(19850)3

כמה פעמים עמדתם מול חפיסת שוקולד והרגשתם שאתם פשוט לא עומדים בפיתוי? עניתם בחיוב על השאלה, בטח תשמחו לדעת שמחקרים מצאו ששוקולד מאיץ את הפקת ה-HDL בגוף, הלא הוא הכולסטרול ה"טוב".

במחקר שפורסם בכתב העת Journal of Agricultural and Food Chemistry, נמצא כי פוליפנולים (נוגדי חמצון חזקים) המצויים בקקאו, מסייעים בהעלאת רמת ה-HDL בגוף ובהפחתת רמות ה-LDL, הכולסטרול ה"רע".

יתרונות השוקולד אמנם כבר מוכרות, אך המחקר בכל זאת הצליח לחדש בכך שלראשונה הציג את התהליך. נמצא כי נוגדני החמצון הנמצאים בקקאו מעלים את רמת אחד החלבונים העיקריים ב-HDL ApoA1) ) ומורידים את רמת מקבילו ב-ApoB) LDL) בתהליך מתרחש בכבד ובמעי. יתרה מזאת, נוגדי החמצון אף פועלים ברמה הגנטית, ומשפיעים על הגנים האחראיים על ייצור ה-ApoA1, ומכאן, על ייצור ה-HDL.

"ה-HDL כולסטרול הוא חלקיק ליפו-פרוטאין, חלבון שומני בעל צפיפות גבוהה בנסיוב", מסביר ד"ר ישראל הוכמן, מומחה למחלות פנימיות וממונה על תחום התרופות הקרדיוסקולריות, סוכרת וליפידים במכבי שירותי בריאות.. הוא מוסיף: "חוקרים מצאו כי החלקיק הזה מגן מפני התפתחות סיבוכי מחלות לב וכלי דם. ככל שהרמה גבוהה יותר – כך הסיכון להפגע ממחלות אלה קטן יותר".

רגע, רגע! לפני שאתם רצים לקנות אספקת שוקולד לכל החיים, כדאי שתעצרו. מאירה אסייג, דיאטנית קלינית במכבי מצננת את ההתלהבות ומבהירה: "ראשית, חשוב להבין שהתכונות החיוביות תקפות רק לסוגים ספציפיים של שוקולד מריר, המכילים אחוזים גבוהים מאוד של מוצקי קקאו. בנוסף, השוקולד מכיל שומנים רבים, מהם גם שומנים רוויים, והוא עתיר סוכר. כמו בכל דבר, גם כאן חשובה המידתיות – אכילת מעט שוקולד מריר עשויה להייטיב עימנו, אך אכילת כמות רבה עשויה דווקא לפגוע, במיוחד לסוכרתיים מביננו".