משדרגים את הסלט בשילובים מרעננים במיוחד

זמן קריאה: 2 דקות
|
17 ביול' 2016

ירקות

ניסיתם כבר את שייק הפירות שפרסמנו, המאפינס בננות שלנו כיכב כקינוח בארוחת השישי, את מרק הציזיקי חיסלתם במהלך השבוע ואתם צמאים למשהו מרענן נוסף? נילי טל, דיאטנית במכבי, משתפת אותנו בטיפים לשידרוג הסלט הביתי שלנו. צבעוניות מובטחת! 

אין יותר מתאים מסלט בכדי לרענן את הצלחת בימות הקיץ החמים. קשה להתווכח עם יתרונותיהם הבריאותיים של הירקות המרכיבים אותו: ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, המסייעים לפעילות מעיים תקינה, לתחושת שובע, להורדת רמות השומנים בדם ואף לירידה ברמות הסוכר.

עם זאת, יש שיעקמו את האף ויגידו: "שוב סלט?", כמו הייתה זו מזימה של תזונאים לשעמם עליהם את ארוחתם. אז כדי שגם נהנה ממה שלסלט יש להציע לבריאות שלנו וגם מטעמו, אפשר להוסיף לו גיוון בכמה דרכים מעניינות ולאו דווקא במחיר קלורי גבוה.

  • מומלץ לבחור ירקות שונים: כרוב, כרובית, תלתלי גזר, עלי שונים, עגבניות שרי בצבעים שונים, פטריות וכו'.
  • להוסיף ירקות מבושלים, אפויים או מוקפצים שתובלו בשום, שמן זית ועוד כיד הדמיון הטובה.
  • להוסיף תבלינים או עשבי תיבול מעניינים כמו עלי בזיליקום, סחוג, מעט לימון כבוש, חציל על האש.
  • להוסיף חלבון לתוך הסלט: רצועות חזה עוף, סינטה או טופו יהפכו את הסלט לארוחה שלמה, משביעה ומרעננת.
  • להכין רטבים דלי קלוריות על בסיס יוגורט ועשבי תיבול.

והנה סלט משודרג לדוגמא שיכול להיכלל כארוחה שלמה, רעננה ומזינה על בסיס כרוב, שבנוסף ליתרונו כמפחית סיכון לסרטן המעי הגס, מכיל כמות נאה של סידן.

סלט כרוב מפתיע לקיץ

המצרכים:

רבע כרוב חתוך לריבועים לא קטנים מדי

נקטרינה (אפשר להחליף בתפוח או כוס ענבים חצויים)

6 חצאי אגוז מלך

כף חומץ בן יין

כף שמן קנולה

כמה טיפות/חצי שקית ממתיק מלאכותי

פלפל שחור גרוס

מלח

150 גרם קוביות חזה עוף או טופו מוקפצים במעט מאד שמן

אופן ההכנה:

לערבב הכל ולאכול.

 

בתאבון!

 

רוצים לדעת עוד? הצטרפו אלינו לעמוד מכבי תזונה בפייסבוק!