מרק ציזיקי קר

מרק ציזיקי

מחפשים נשנוש קר ובריא לקיץ? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה במכבי, משתפת אותנו במתכון לציזיקי – מרק קייצי נפלא ומרענן שמגיע מהבלקן.

חוץ מטעמו הנפלא, חשוב לדעת כי מרק הציזיקי עשיר בסידן ובחיידקים ידידותיים. המתכון מתאים ל-5 מנות, כשכל מנה מכילה 120 קלוריות ו-240 מ"ג סידן.

מצרכים:

3 מלפפונים

4 כפות גבעולי שמיר

1 כף מיץ לימון

1 ליטר יוגורט עזים או כבשים נוזלי

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

½ כפית סוכר

½ כפית מלח

פלפל לבן לפי הטעם

עלי עירית לקישוט

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את המלפפונים, מורידים את הקצוות וקוצצים דק מאוד.

קוצצים גם את גבעולי השמיר דק מאוד.

מערבבים את היוגורט עם כל המצרכים יחדיו, ושומרים בקירור עד ההגשה.

מגישים בקערות אישיות ומקשטים מעל בעירית קצוצה.

נשמר במקרר 3 ימים.

בתאבון!

רוצים לדעת עוד? הצטרפו לעמוד שלנו, מכבי תזונה, בפייסבוק!

קרדיט צילום: עודד חוברה