מרק פירות קר
מאירה אסייג, דיאטנית קלינית במכבי מציעה לכבוד הקיץ שהגיע מתכון קל להכנה בריא ומרענן!
החומרים לכ-8 מנות
4 משמשים
4 נקטרינות
4 שזיפים אדומים
כ-20 דובדבנים מגולענים
6 כוסות מים
2 כפות סוכר (אפשר גם ממתיק מלאכותי)
מקל וניל חצוי
2 מקלות קינמון
גרד קליפת לימון
מיץ מחצי לימון
ההכנה
שוטפים הפירות, מוציאים הגלעין וחותכים לחתיכות (לא קטנות מדי).
שמים בסיר את כל החומרים מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה. (מוציאים את מקלות הוניל והקינמון)
מנה מכילה כ-90 קלוריות.
(אפשר לשדרג עם 1-2 כפות ליקר פירות).
בתאבון!