מרק פירות קר

מאירה אסייג, דיאטנית קלינית במכבי מציעה לכבוד הקיץ שהגיע מתכון קל להכנה בריא ומרענן!

החומרים לכ-8 מנות

4 משמשים

4 נקטרינות

4 שזיפים אדומים

כ-20 דובדבנים מגולענים

6 כוסות מים

2 כפות סוכר (אפשר גם ממתיק מלאכותי)

מקל וניל חצוי

2 מקלות קינמון

גרד  קליפת לימון

מיץ מחצי לימון

ההכנה

שוטפים הפירות, מוציאים הגלעין וחותכים לחתיכות (לא קטנות מדי).

שמים בסיר את כל החומרים מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.  מצננים היטב לפני ההגשה. (מוציאים את מקלות הוניל והקינמון)

 מנה מכילה כ-90 קלוריות.

(אפשר לשדרג עם 1-2 כפות ליקר פירות).

                                                      בתאבון!