מנפלאות הסלק

סלק וזכוכית מגדלת
האם סלק באמת מסלק מחלות?

נאמר כי "סלק מסלק מחלות", האומנם? ממחקרים מתברר כי צריכת סלק בקביעות מסייעת בהורדת לחץ דם, במניעת דלקות בדרכי השתן ובניקוי כללי של הגוף ושל מערכת הדם מרעלים.

כמו כן, סלק מכיל כמות גדולה של מגנזיום, של סידן ושל אשלגן, החשובים לשמירה על לחץ דם תקין ושל ויטמינים ממשפחת הB-. יתר על כן, הוא מסייע לקליטת ברזל בגוף ממאכלים אחרים.

ואולם, סלק מכיל גם כמות לא מבוטלת של נתרן, ולכן לא מומלץ לצרוך אותו יום-יום, אלא 2–3 פעמים בשבוע.

כמו כן, סלק עשוי לגרות את המעיים ובכך לסייע לפעולת העיכול, אך גם לגרום לשלשולים. לכן מומלץ לצרוך אותו עם ירקות או פירות נוספים. אפשר לשתות את הסלק כמיץ או לאכול אותו חי או מבושל. אם מבשלים את הסלק מומלץ לעשות זאת במעט מים ולשלב במאכל את מי הבישול, על מנת שערכים תזונתיים חשובים לא יאבדו.