מיוחד לט"ו בשבט: כדורי תמרים עם טחינה, סילאן וחמאת בוטנים עם סוד בריאותי חשוב!
האם ידעתם שצריכת סוכר יחד עם שמן מעכבת את ספיגת הסוכר בדם? למצב זה בו הסוכר נספג בזרם הדם באיטיות יתרונות בריאותיים רבים. הודיה כהן, דיאטנית במכבי, מסבירה את התהליך וחשיבותו וכמובן נותנת מתכון מיוחד לט"ו בשבט שהוא גם טעים, גם מזין וגם מיישם את הכלל ולכן בריא מאד!
שאלתם את עצמכם פעם למה אוכלים כריך תמר עם אגוזי מלך? אז למעט הטעם המוצלח, יש לשילוב ישנו גם יתרון בריאותי.
האגוזים, השייכים לקבוצת השומנים מאטים את קצב ספיגת הסוכרים מהפרי היבש ולמעשה ממתנים את קצב עליית הסוכר בדם לאחר אכילתם.
כאשר הסוכר בדם עולה בצורה מתונה יותר, נצפה לתחושת שובע ממושכת יותר, וכך נאזן את הדחף למתוק נוסף ( בגישת ה"חבר מביא חבר") ומאפשרת גם לאנשים הסובלים מסוכר גבוה בדם לאכול מנה או שתיים של פרי.
ה"טריק" הזה עובד לא רק עם תמרים ואגוזים אלא עם כל סוכר או פחמימה בשילוב עם שומן.
נעדיף כמובן לשלב שומנים מהצומח שהם בריאים יותר כמו: אגוזי ושקדים, טחינה, אבוקדו, שמן זית וכו'
כך למשל עוגת תפוזים תעלה לנו את הסוכר בדם בצורה מתונה יותר לעומת כוס מיץ תפוזים משום שהיא מכילה גם שמן.
דוגמאות נוספות העוזרות לאיזון סוכר ותורמות לתחושת שובע ממושכת יותר הן פרוסת לחם עם ממרח אבוקדו/טחינה גולמית לעומת פרוסת הלחם לבדה.
אך אל לנו לשכוח שלשומנים תרומה קלורית נכבדה ויש לקחת אותם בחשבון ולצרוך אותם בתבונה.
אז לכבוד ט"ו בשבט, הנה מתכון פשוט פשוט, וטעים טעים שכמובן שמשלב סוכר עם שומן צמחי. (במקרה זה תמרים וסילאן עם וטחינה גולמית וחמאת בוטנים/שקדייה)
המצרכים ואופן ההכנה:
(עבור 16 יחידות של כדורי תמרים)
5 תמרים מג'הול
כף טחינה גולמית שומשום מלא
כף חמאת בוטנים טבעית/ כף שקדייה
2 כפות סילאן
בעזרת מעבד מזון או סלייסר ידני, להתחיל לטחון את התמרים,
להוסיף את שאר הרכיבים לקבלת תערובת אחידה.
ליצור כדורים קטנים אותם ניתן לגלגל בקוקוס או לצפות בשקדים/אגוזים טחונים.
לבריאות, בתיאבון וחג שמח!